Adapazarı Tren Garı’nda yolcu peronu ve enerji hatlarının bakımları yapılarak istasyon yolcu taşıma pozisyonuna getirildi. Aralık ayı sonunda AKP Sakarya Büyükşehir Belediye Başkan adayı gösterilen Ekrem Yüce, Sakarya’ya gelerek seçim çalışmalarına başlandığında ilk açıklamasında “Göreve geldiğimde Ada Treni’nin gardan çalışması için TCDD ile masaya oturup anlaşarak treni Adapazarı Garından çalıştıracağız” açıklamasını yapmıştı.

YAVUZ GÜNDEME GETİRMİŞTİ

Önceki hafta AKP Sakarya milletvekilleri, Sakarya Gazeteciler Birliği toplantısına katılmış, AKP Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, tren konusu için “Elimizi taşın altına koyarak treninin gardan çalışması için gereken adımı atacağız. Sakarya Büyükşehir Belediyesi ile bir kez daha görüşerek durumu gözden geçireceğiz. Sakarya halkının talebine kayıtsız kalmayacağız” demişti.

BEKLENTİ VE SÖYLENTİLER

Hafta başından itibaren trenin seferlere Adapazarı Garı’ndan başlayacağı yönünde beklentiler artmaya başlamış, dün de Cumartesi günü seferlerin başlayacağı konuşulmuştu. Bir başka haberde ise 19 Mart’ta, 31 Mart yerel seçimleriyle ilgili miting yapmaya gelecek olan AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tren seferlerinin başlayacağının müjdesini verebileceği belirtilmişti.

YÜCE 2 GÜNDÜR ANKARA’DA

Bizim Sakarya Gazetesi istihbarat servisinin ulaştığı bilgilere göre; AKP Sakarya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem Yüce, dün Ankara’ya giderek tren seferlerin Adapazarı Garı’ndan başlaması için Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığında yoğun görüşmeler sürdürdü ve konuyu Bakan Mehmet Cahit Turan’a aktardı.

ÇOK KİŞİNİN KATKISI VAR

Dün, haber merkezimizden Nurettin Eryılmaz, 2 gündür Ankara’da bulunan Ekrem Yüce’ye telefonla ulaşarak trenle ilgili bir gelişmenin olup olmadığını sordu. Bunun üzerine Yüce, “Ben, ‘tren gardan çalışacak’ demiştim. Şimdi Ankara’da görüşmeler yapılıyor. Tek benim bir çabam değil, çok kişinin katkısı var. Cuma günü akşamüzeri konu netliğe kavuşur, tren seferlerinin tarihi de beli olur” diye cevap verdi.

AKŞAMA KADAR NETLEŞECEK

Ankara’da bu gelişmeler yaşanırken Adapazarı Tren Garı Müdürlüğünde personel ve müdürlük bölümlerinde bakım ve boya çalışmalarının yapıldığı görüldü. Trenin Adapazarı Garı’ndan sefere başlayıp başlamayacağının, başlarsa ise sefer tarihinin bugün akşam saatlerine kadar kesinlik kazanması bekleniyor. Nurettin ERYILMAZ

Editör: TE Bilişim