2012 yılında Hızlı tren yolu inşaat çalışmaları nedeniyle seferleri durdurulan ve geçtiğimiz Mayıs ayında günde 4 geliş, 4 gidiş olarak yeniden seferlerine başlayan Adapazarı-İstanbul treni seferlerini 2012 yılı öncesinde Haydarpaşa'ya kadar gerçekleştiriyordu. Seferlerine yeniden başlayan Ada Expresinin ne zaman yeniden Haydarpaşa'ya kadar gideceği ise İstanbul seyehatlerini tren ile yapanların merak konusuydu. 

Haydarpaşa Garı'ndaki onarım çalışmalarının bitimine artık sayılı günler kaldı. Sakaryalıların merakla beklediği Garı'ndaki onarımlar bitse dahi Ada Expresinin Haydarpaşa'ya kadar gitme hayali ise şu sıralar çokta olası mümkün görünmüyor.

Anadoludan gelen trenlerin Haydarpaşa'ya kadar ulaşmasını sağlayan 3 yol bulunuyor. Bu 3 yoldan iki tanesi şuan hali hazırda kullanılırken 3. yol ödenek eksikliği, kamulaştırma sorunları, açılması gereken tünel sayısının fazlalığı gibi nedenlerden dolayı en az bir-iki sene daha bitirilmesi zor görünüyor. 

Haydarpaşa Garı bitirildiğinde hali hazırda bulunan iki yol ise günde 11 gidiş 11 dönüş yapan yüksek hızlı tren, Konya-İstanbul seferi yapan Konya Expresi ve yataklı seyahat suanan Ankara Expresleri için kullanılacak. Sakarya-İstanbul seferi yapan Ada Expresi ise 3. yolun bitiminden sonra ancak Haydarpaşaya giriş yapabilecek. 

Adap Expresinin hiç olmazsa Halkalı'ya kadar gitmesi özellikle İstanbul'da çalışan Sakaryalılar için büyük bir kolaylık sağlayacağı düşünülse de trenin Halkalı'ya girişide yine fiziki problemlere takılıyor. Lakin Halkalı'da da Ada Expresi için yeterli yer bulunamıyor. 

Bir diğer alternatif olan Söğütlü Çeşme'de yiner yer darlığı nedeniyle Ada Expresini kabul edemiyor. Hal böyle olunca Ada expresi için önümüzdeki bir-iki sene daha Pendik son durak olarak görünüyor. 

(Medyabar)

Editör: TE Bilişim