Sakarya Kamu Hastaneleri Birliği Eğitim Birimi tarafından düzenlenen toplantıda, madde bağımlılığının giderek artış göstermesinin en önemli nedeninin, bonzai adı verilen sentetik uyuşturucunun kolay ulaşılabilir olmasından kaynaklandığı ifade edildi.

‘Acil servise başvuran madde bağımlısı vakalarına yaklaşım’ konulu eğitim çalışmasında uyuşturucuyla ilgili ortaya farklı gerçekler çıktı. Toplantıya, acil servislerde çalışan personel ve hekimlerle Sakarya KHB Genel Sekreteri Doç. Dr. Hasan Salih Sağlam, Yard. Doç. Dr. Murat Yücel ile Uz. Dr. Egemen Küçük’de katıldı.

GENÇLER DEĞİL

Sağlam şunları söyledi, “Uyuşturucuyla mücadele yıllardır sürüyor, bu mücadele artarak da sürmeye devam edecek. Geleceğimiz, yarınlarımız olan gençleri korumak için onları bilinçlendirmek zorundayız. Sadece gençler değil herkes bu konuda bilinçlenmeli ki madde bağımlığı ile etkin mücadele yapılabilsin. Uyuşturucu kullanımı her yıl biraz daha artış gösteriyor”

ÖLÜME GÖTÜRÜYOR

“Bu zehir tacirlerinin uyuşturucu maddeleri değişik isimlerle kolay ulaşılabilir şekilde piyasaya yaymasından kaynaklanıyor. Çevremizde her yerde bağımlı insanları görüyoruz. Uyuşturucunun pençesine düşmüş insanları caddelerde, sokaklarda, köşe başlarında görebiliyoruz. Son yıllarda kullanımı son derece artan bonzai denen illetin insanları ölüme götürmesine şahit oluyoruz”

BAĞIMLI HASTALAR

Genel Sekreter Sağlam’ın konuşmasını ardından başlayan eğitimde Yard. Doç. Dr. Murat Yücel’in seminer hakkında verdiği bilgilerin paylaşımının ardından, Uz. Dr. Egemen Küçük, madde bağımlılığının türleri, sebepleri, bağımlı hastalara yaklaşımlar gibi konularda sunumda bulundu.

Editör: TE Bilişim