Olay yerine çok sayıda polis, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Ekipler, enkazda aramalar yapıyor. Yardım bekleyenlerin seslerini duyurabilmesi için bina çevresinde toplanan kalabalık sessiz olmaları konusunda uyarılıyor. Binadaki tüm dairelerin dolu olduğu belirtiliyor. İlk belirlemelere göre 1 kişi hayatını kaybetti, 4 kişi ise kurtarılmaya çalışılıyor. Hayatını kaybeden vatandaşın da şu anda enkaz altında olduğu belirtiliyor. Enkaz altından bir kadın 1 saatlik çalışmanın ardından yaralı olarak çıkarılmıştı. Az önce enkaz altındaki bir yaralıya daha ulaşıldığı öğrenildi. Apartmandaki 14 dairede kayıtlara göre 43 kişinin yaşadığı belirtildi.

İstanbul'un Kartal ilçesi Orhantepe Mahallesi Bankalar Caddesi Sema sokak üzerinde bulunan 8 katlı, 14 daireli ve zemin katında konfeksiyon atölyesi bulunan bina henüz bilinmeyen bir nedenle çöktü.Çökme nedeniyle olay yerine çok sayıda sağlık ve kurtarma ekibi sevk edildi. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya'nın da olay yerine hareket ettiği bildirildi. 

İlk gelen bilgi çöken binanın Maltepe'de olduğu yönündeydi, ancak ilerleyen dakikalarda binanın Kartal’da olduğu öğrenildi.

Binanın, patlamanın ardından çöktüğü iddia ediliyor. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda AFAD, polis, sağlık ve itfaiye ekibi sevk edildi. Bursa ve Sakarya'dan da kurtarma ekiplerinin arama çalışmalarına katılacağı öğrenildi.

Enkaz altında kalanlar olduğu belirtiliyor. Ekipler, enkazda aramalar yapıyor.

Çöken binanın 1992 yılında yapıldığı belirtiliyor.

Çöken binadan çıkarılan yaralılar Kartal Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne getirildi.

Editör: TE Bilişim