Milli Eğitim Müdürlüğü’nün eski okul binalarında yaptığı inceleme sonucunda Adapazarı, Serdivan ve Karasu’daki 5 okul için yıkım kararı alındı. Deprem hasarlı 9 okul yapısının güçlendirilmesi için ihale yapıldı.

Sakarya İl Milli Eğitim Müdürlüğü üç ilçedeki 5 okulda yıkım kararının alındığı, Marmara Depreminde hasar gören ve güçlendirilmesi yapılmayan 9 eğitim yapısının da ihalesi gerçekleştirildiği bildirildi.

Sakarya İl Mili Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, Bizim SAKARYA’ya yaptığı açıklamada, güçlendirme yapılacak okullarla ilgili çalışmaların tamamlandığını, ayrıca il genelinde yığma tuğla tekniğiyle inşa edilmiş okullara ilişkin hazırlanan raporun kendilerine ulaştığını söyledi.

Raporların inşaat uzmanları tarafından incelendiğini vurgulaya Durmuş,  “Dayanıksız olduğu tespit edilen Adapazarı Kurtuluş İlkokulu, Mehmet Nuri İlkokulu, Serdivan Özel Eğitim Anaokulu, Fevzi Çakmak İlkokulu ve Karasu Mesleki Teknik Anadolu Lisesi ek binalarının yıkımı için kararı alındı. Karar belediyelere bildirildi. Bu okulların öğrencileri yeni eğitim-öğretim yılında bölgelerindeki diğer okullarda eğitim görecek” dedi.

Deprem hasarlı binaların durumuna da değinen ve bu 9 yapının güçlendirilmesi için ihale yapıldığını anlatan Fazilet Durmuş, sözlerini şöyle tamamladı:

“Sakarya gelinde okul binaları ile ilgili yapılacak çalımları şartalar içeresinde programa alarak bina sorununu sıfıra indirmek istiyorum. Yaptığım bu çalışmalar belki şimdi anlaşılmayabilir ama bina konusunda yaptığım çalışmalar tamamlandıktan sonra yapılan için kıymeti anlaşılacaktır.”

Editör: TE Bilişim