Erenler’de iki ayrı yerde oto lastik tamiri ve rot balans ayarı yapan işyeri sahibi, dükkânın birini geçen yıl başkasına devretti. Sanayi içinde bulunan bu dükkanı alan kişi, kendisine emanet bırakılan 250 takım küçük ve büyük araç lastiğini TIR’a yükleyerek sırra kadem bastı.

Kışın emanet etikleri yazlık araç lastiklerini, bir ay önce almaya gelen araç sahipleri boş dükkân ile karşılaşınca dolandırıldıklarını anladılar. Olayda yaklaşık 300 mağdurun olduğu ve 1,5 milyon lira değerindeki lastiklerle kaybolan dükkan sahibinin eşiyle birlikte Gürcistan’a kaçtığı iddia edildi.

2 bin TL değerinde araç lastiğini teslim eden Servet Kaya “ İnşaat halinde, lastikleri buraya vermiştik. Yaklaşık 300 tane müşterisi olduğu söyleniyor. Bende o mağdurlardan biriyim. Bütün müşterilerin eski yazlık lastiklerini alıp eşiyle beraber Gürcistan’a kaçtıkları söyleniyor. Sırra kadem bastı. Telefonu var fakat ulaşılmıyor, kapalı.

Adının açıklanmasını istemeyen bir başka mağdur da, “Lastiklerimi değiştirmek için geldim. Yazlıkları takacaktım. Arada bir geçiyordum buradan tadilat var sanıyordum. Hiç düşünmedim buradan çekip gideceğini. Sonra değiştirmek için uğradığımda bu durumla karşılaştım. Suç duyurusunda bulunmak istiyorum. Benim gibi birçok insan mağdur oldu. 300 kişi insan var ve şirketler var. adamın burada 10 tane aracı var, lastiklerini almış götürmüş. Bunun yanında kalmasını istemiyorum. Muhtemelen diğer insanlarda benim gibi düşünüyor. Lastiklerin değeri,  bin 1500-2 bin lira civarında ama 4 – 5 bin  liraya cip lastiği var. Hepsini götürdü. 300’ü 4’le çarptığımızda iyi bir rakam oluyor. Gürcistan’a kaçtığı söyleniyor. Eşi Gücüymüş” dedi

Lastiklerin emanet edildiği dükkânın karşında oto tamirciliği yapan Emirhan Şimşek ise “Haberimiz yoktu. Geldiğimizde dükkan bomboştu. Kapatıp gitmiş ne olduğundan haberimiz yok. sonra duyduk ki Gürcistan’a gitmiş” diye konuştu.

250 takım oto lastikleriyle ortadan kaybolan Geçtiğimiz yıl bu kişinin dükkânını devralan Ali Çamur, “Biz geçen sene yedinci ayda bu dükkanı A.İ den aldık. Halamın oğluyla ortaklaşa bu iş yerini açtık. 11. ayda burada olan müşterilerin lastiklerini karşıya taşıdılar. Biz gelen müşterilerimize lastiklerinin karşıda olduğunu, bizimle alakası olmadığını söyledik.  Bunların içinden 100 kadar müşterimiz oradan lastiklerini alıp bize getirdi. Alıp evine götürenler de olmuş. Şimdi orası kapalı olunca, oradan buraya geldiler. Bizde mağdur olduk. Söylenene göre 200-300 lastik bırakılmış oraya. Bununla ilgili net bir bilgimiz yok” dedi.

Editör: TE Bilişim