Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, 24 TV Canlı yayınında Sakarya’da devam eden Demokrasi nöbetlerini değerlendirdi. Sakarya’nın 15 Temmuz’da hain çeteye karşı bu meydanda direnişi başlattığını aktaran Başkan Toçoğlu, “Meydan, 27 gün 27 gece bu direnişin sembolü oldu. 15 Temmuz’un yıldönümünde hainlerin yaptıklarını unutmadığımızı, unutturmayacağımızı herkese göstermek için tekradan meydandayız. Demokrasi Meydanı çok hareketli çok coşkulu. Cumhurbaşkanımızın, hükümetimizin, demokrasimizin arkasında büyük bir dirençle durmaktadır” diye konuştu.

Direnişimiz sürecek

“Bugün mahkemelerde bir takım sahte gösterilerle hala kahramanlık gösterisi yapıp hapistekilere ve geride kalanlara moral verme peşindeler. Buna asla müsaade etmeyeceğiz. İşte bu meydanda devletimize, demokrasimize her zaman olduğu gibi sahip çıkacağız. Çünkü Sayın Cumhurbaşkanımız da “Acırsak acınacak duruma düşeriz. Zalime merhamet, mazluma ihanettir” diyor. Aynı düşüncelerle aynı duygularla bu meydanda bütün Sakaryalılar olarak direnişimizi sürdüreceğiz inşallah.”

Hain kalkışmayı hafızalara kazıyoruz

Biz bu hain kalkışmanın hafızalara kazınması için gerekenleri yaptıklarını aktaran Başkan Toçoğlu, “Çeşitli etkinliklerle, panellerle, söyleşilerle vatandaşlarımızı bu konuda aydınlatmaya devam ediyoruz. Çünkü karşımızda ki tanımlanamayan bir düşman. Çeşitli kisvelere giriyor. Çeşitli şekillerle karşımıza çıkıyor. Onun için hiç durmadan bu işin ciddiyetini kavrayarak bu insanları vatandaşlarımıza tanıtmamız lazım. Ve bunlara duyarlılık edilmeden hak ettikleri cezayı almalarını sağlamak lazım. Bir bilinçlendirme çalışmasıyla işlerimizi devam ettiriyoruz.”

Devletimizin bekası meselesi

“Biz Sakaryalılar olarak bu işi çok ciddiye alıyoruz. Dolayısıyla her türlü imkanı da bu anlamda değerlendiriyoruz. Hazırlıklarımızı çok büyük bir ciddiyetle yapıyoruz. Bu hafife alınacak bir mesele değil. Bu gerçekten ülkemizin devletimizin bekası meselesidir. Bu sadece bir darbe teşebbüsü değil, bu aynı zamanda ülkemizin parçalanması ülkemizin yok edilmesi meselesidir. Onun için her platformda her zaman bu hainlerin iç yüzlerini insanlarımıza anlatmak için her türlü fırsatı değerlendireceğiz. Her türlü imkanı kullanacağız. Bu konuda yeterli donanıma sahibiz. Yeterli bilince sahibiz. Dolayısıyla bunu sürdürmekte kararlıyız. Sayın Cumhurbaşkanımızın bu konuda verdiği bütün talimatları harfiyen uyguluyoruz. Bunda hiç tereddüt etmiyoruz.”

Bilinçlerdiriyoruz

“Bu hainin bütün amacı ülkemizi parçalamak, bölmek ve zayıflatmak. Bu adamın âdeta işbirliği yapmadığı Türk düşmanı, Müslüman düşmanı insan kalmamış. Bu platformlarda çok önemli bir şey daha yapıyoruz. Özellikle dini konulardaki bu adamın dindar olmadığını, bunu istismar ettiğini söylüyoruz. Bu Amerika’daki hainin iç yüzünü ne yapmak istediğini ne olduğunu insanlarımıza anlatmamız lazım. Bunu sadece bizim bilmemiz yetmez. Biz insanlarımızı bu konuda bilinçlendirirsek bu konuda sonuç alırız diye düşünüyorum.”

Yüzbinler olacağız

“Cumhurbaşkanımızın yaptığı her çağrı burada hemen karşılık bulur. Sayın Cumhurbaşkanımız Salı gününden itibaren meydanlarda olmamızın talimatını verdi. Biz erken saatlerden itibaren vatandaşlarımızla bu meydanda toplandık. Vatandaşlarımız ailecek çoluk çocuk daha önce de olduğu gibi 27 gece bakın hiç bu meydan boşalmadı. Şimdi ise inşallah 4 gündür devam ediyor. Finalde de büyük bir programa imza atacağız. Göreceksiniz yüzbinlerce insan bu direnişi sembolü olmuş bu meydanda Cumhurbaşkanımıza, hükümetimize, devletimize bağlılıklarını göstereceklerdir.”

Editör: TE Bilişim