“ AK Parti, çok önemli bir Yerel Seçim öncesi belediyelerdeki farkın 16-1’e düşmesini(?) bile önemser. Tank Palet’ten vazgeçebilir!” derim.                                   

   Milletvekili Seçimleri’ndeki sürekli gerileme somut. 2002 Seçimlerindeki 6-0’dan, 2018 Seçimlerindeki 4-3 epey anlamlı olmalı.

   Sakarya aslında şunu zaten söylüyormuş;“ AK Parti Sakarya’dan maddi-Manevi hep alıyor. Ama, bize verilen elma şekerinden geriye sap kalıyor!

    Sakarya’yı Sakarya yapan üreten tüm varlıklarımız elimizden gitti. Tank Palet giderse gerisi yıkımdır. ”

                                                                ***

   Mitingi Bosna caddesinden itibaren izledim. Yürüyüş ön tarafı demiryolu 1.geçidini gelmiş, Donatım İlkokulu önünden de yürüyüş başlamıştı.

   Saatlerce sıra dışı tek bir gerginlik yaşanmadı. İşçi nefis ve çok disiplinli, bir o kadar da görkemli bir etkinlik yaptı. Güvenlik sayısı da o denli kalabalıktı.

    İktidar Siyaseti bunu nasıl anlar, nereye kadar anlar 69 gün sonra anlayacağız? Ama, herkesin gerçek yüzü 69 gün sonra ortaya çıkacak!

   İşçiler-Sendikaları, Çalışanlar, Emekliler, Halk 69 gün sandıkta ne söyleyecek?     

   Ülkenin Her Şeyini Üreten Halk ne diyecek? Sadece Yöneten ve Tüketen Siyaset neyi, ne kadar anlamış, anlayacak? 31 Mart gecesi maskeler düşer!

                                                                  ***

   Hepimiz gibi sıradan halktan birileri olan siyasileri seçiyoruz…Tarih boyunca bu böyledir… Siyasetçi adayken sana koşarak gelir, karşı kaldırımdan selamlar.

    Seçilir, 3 ay sonra az değişilir. 6 Ay sonra sana yürümez, senin ona yürümeni bekler. 1 yıl sonra ise,“ şuna takılmayayım!” görmezden gelmeleri olabilir.

   Ki, istisna milletvekillerimiz hariç, asla şaşırmam ve yoluma giderim.

   81 Milyon insanımızı ayırıp, karşı güç gibi kullanan hiçbir siyasete güvenmem.

   Tank Palet özelleşmesi, ya da özelleşmemesi, ülkede son kritik dönemeç gibi. Gibisi de yok ya; köşe dönüle dönüle dönecek bir karış toprak bile kalmadı.

   31 Mart’a kadar Tank Palet giyotin gibi tepemizde gezecek. Görelim bakalım, O güne dek ve ertesi güne kadar siyaset bizi ipte nasıl oynatacak?

           

     

                        İKİ AY SONRA KARASU’DA BMC’DEYİM : -)

    Karasu’da şaşaalı törenle temeli atılan BMC fabrikasına iki ay sonra giderim.

   Çünkü, temeli atılan 100 dönümlük ilk faz için,” 1 yıl sonra 2020 yılı başında faaliyete geçecek!” denmişti. İki ayda çok iş yapılmalı, onu görmem gerek.

    Tabii bu da yetmez! Artık 2020 yılının başına kadar iki ayda bir Karasu’ya gitmem gerekecek : -) 31 Mart’tan önceki hafta zaten oradayım.

    Keşke Karasulu gazeteci arkadaşlar bunu yapsa? Şükran duyar rahatlarım.

                                                           ***

   BMC Fabrikasının Karasu’da o denli bir hızla yapılacağına inanamadığım için,     “ 2 ayda bir gidip göreceğim!” dediğim belki anlaşılmıştır. Neden?

   BMC’nin, 2020 yılı başında işletmeye açacağı, ilk faz fabrika 100 dönüm alanı kapsıyormuş. Tüm fabrika alanı ise 222 hektarmış.

    Yani, BMC’de para da, projeler de hazır ve İş fişek gibi ilerleyecek gibi O hesaba göre, galiba 3-4 yıl içinde fabrikaların tümü de faaliyete geçebilir?

                                                                  ***

    Bu mantık inandırıcıysa, BMC Adapazarı Tank Palet Fabrikası’nı kiralamak için ülke gündemini ve ülke siyasetini bunca tartışmaya niye sokar?

    BMC, Tank Palet’te ayrıca neden yüzlerce trilyon para harcasın?

     BMC Karasu’da; Tank Palet Fabrikası, Zırhlı Araç ve Askeri Kamyon Fabrikası, Ticari Araç Fabrikası, Motor Fabrikası, Hızlı Tren ve Metro Fabrikası yapacakmış. 

   İşte burada biraz derin düşünmek gerekmiyor mu?

   BMC, Tank Palet Fabrikası atölyelerini, araç gereç tezgah envanterini biliyor mu?

   Bunların bilinmesi, çok farklı üretimler için projeler yapılması, gerekli araç gereç tezgahlar temini, hatta atölyeler yapılması yıllarca sürmez mi?

    Sanırım, şu gün Tank Palet’teki üretimler, her türlü varlık Devlet Sırrı kapsamındadır? BMC, şak diye üretime başlamaz. Az buz da para harcamaz.

     Yok; küt diye ortaya çıkıveren hayati bir Savunma Gücümüzün omurgası Tank Palet gündemini anlayamadım. Her gün tepemizde bir kılıç gibi dolaşacak gibi?