Dün sabah acı haberi aldığım zaman tarifi imkânsız bir hüzün çöktü içime. Uzun yıllar tanıdığım Atilla ağabeyin Adapazarı ve Türk sporuna, basketbola verdiği hizmet film şeridi gibi gözümün önünden gidip geçti.

            Adapazarı’nda yıllar önce efsane beden eğitimi öğretmeni rahmetli Şahin Köktürk’ün spor devriminin özellikle basketbolun çağ atlamasında çok önemli talebelerinden biriydi. Basketbol ve voleybolda hem Adapazarı Lisesi, hem de İdman Yurdu takımının kaptanı idi. Yani komple bir sporcuydu. Sahada hiçbir rakibi ile takışıp münakaşa ettiğini hatırlamıyorum. Otoriter görünüşüne rağmen çok centilmen bir sporcuydu.

            Büyüklerine son derece saygılı, küçüklerine bir ağabey olarak sevgi gösterirdi. Bu görüntüsünü sporcu iken de, yöneticilik yaptığı yıllarda ve ömür boyunca hiç bırakmadı.

            Oyak-Renault’ta basketbol şubesinin başında iken Mehmet Okur’u çocuk yaşta keşfedip, Türk ve dünya basketboluna sunan kişidir.

            Atilla ağabeyi böyle köşe yazısına sığdırmak öyle zor ki… Çünkü yaptıkları satırlara asla sığmaz. Yıllar önce Adapazarı Lisesi, İzmir’de yapılan Türkiye Liselerarası Basketbol Şampiyonası’nda finale kalan anca 5 sayı fark ile 2’nci olan lise takımının unutulmaz kaptanıydı. Askerlik döneminde ve Türkiye 1. Basketbol Ligi’nde olan Muhafızgücü takımının önemli bir oyuncusuydu.

            Ayrıca Sakaryaspor’un kuruluşundaki ilk yönetim kurulunun en genç üyesiydi. Dün oynanan Sakaryaspor - İnegölspor maçı öncesinde onun için saygı duruşunda bulunuldu.

            Aylar önce son telefon görüşmemizde sesi çok sağlıklı geliyordu, bayağı hasret gidermiştik. Gördüğünüz iki fotoğrafta daire içindeki Atilla ağabeyi görüyorsunuz. Kalabalık resim, 1965 yılında Sakaryaspor’un Dilman Oteli’nde yapılan kuruluş çalışmalarıdır, diğeri de efsane İdman Yurdu Basketbol takımıdır.

            “Atilla ağabey; biz küçüklerine her zaman bir ağabey, bir hoca gibi davrandın. Hep eğitici oldun. Allah senden bin defa razı olsun. Bir sporsever olarak hakkımı helal etmek için köydeyim.”

            Allah mekânını cennet etsin inşallah sevgili ağabeyim…