İz Gazete'den Turgay Can'ın haberine göre, Löseminin az rastlanan bir türü olan (Juvenil Miyelomonositik Lösemi) tanısı konulan Öykü Arin Yazıcı için babası Çağdaş Yazıcı’dan nakledilen hücrenin yüzde 98 uyum sağladığı öğrenildi. 2018 yılının Kasım ayında JMML teşhisi konulan ve o tarihten bu yana uygun donör aranan minik Öykü Arin Yazıcı için uygun ilik babası Çağdaş Yazıcı’dan geldi. Baba Çağdaş Yazıcı’dan alınan ilik örneği minik Öykü’ye yüzde 98 oranında uyum sağladığı bilgisine ulaşıldı.

KRİTİK TARİH PAZARTESİ-SALI

Konuya ilişkin konuşan minik Öykü’nün babası Çağdaş Yazıcı ise Pazartesi-Salı gününe doğru daha sağlıklı bir bilgi içerisinde olacaklarını ve sürece dair bir basın açıklaması gerçekleştireceklerini söyledi. Öte yandan Öykü Arin’e kemik iliği naklinin yapılması durumunda minik Öykü’yü uzun bir tedavi süreci bekliyor olacak.  A

ANNE EYLEM ŞEN'DEN AÇIKLAMA

Ayrıca sürece dair bir açıklama yapan minik Öykü'nün annesi Eylem Şen ise "Öykü Arin ile ilgili son gelişme şöyle: babasından yapılan ilik nakli için kimerizm sonucu %98,5 geldi. Bu bilgi doğru fakat ilk nakilde de yüzde 98 tutmuş sonrasında geri düşmüştü. Durum pazartesi günü kesinleşecek. Pazartesiden sonra doktoru ve ailesi tarafından düzenlenecek olan bir basın toplantısı ile kamuoyuna duyurulacaktır." açıklamasında bulundu.

Editör: TE Bilişim