Cuma günü yine Adapazarı’nın ara sokaklarındaydım.Büyükşehir binasının çevresinde, Sabiha Hanım Okulu ve Kız Meslek Lisesi’ne çıkan tüm sokaklarda.

    Şehrin kimi bölgeleri kaç yıldır diken üstünde. İlk kez KİMİ sokakları biraz hizaya sokulur gibi görmek iyi geldi; Hadi İnşallah!

                                                                ***

  Tığcılar mahallesinden önce Adapazarı Tren İstasyonu’na gitmeyi planlamıştım.           

   Cuma günü saat tam 16.00’da ADA GAR’daydım. Güney kapıdan girip gişelere döndüm. Geri çıkıp kapalı pazara doğru yürüdüm. Müdürlük kapısı kalabalıktı.

   Baktım, AK Parti Büyükşehir Adayı Ekrem Yüce müdüriyet odasından son derece neşeli çıkıyor. Kalabalık da oldukça neşeliydi. Kenardan izledim.

    Peronda, trenlerin geleceği rayları arkalarına alarak fotoğraflar çekildi. Sonra Gar Meydanına bakan ön tarafa çıkıldı; Gar Önünde de toplu fotoğraflar alındı.

                                                                    ***

    Günüm biraz keyiflendi. O keyifle Bizim Sakarya Gazetesi Genel Müdürü Özgür Arık’ı aradım. O gün, ADA GAR için,“ Müjde Dalgasının Dalgası..” başlıklı nefis bir ironisi vardı.

   Eğer ADA Treni Gara gelirse seviniriz. Ama, Dalgayı da, O hikayeyi de yazarız.   Eşeğimiz kaybettirilir, sonra buldurup sevindirilirsek biz bunu yazarız.

    O TREN 1 nisan sonrasını görelim? Sakarya’da bir Allah Kulu artık güvenir mi?       

                                                                          ***

   Çünkü; Şehir Tarihi kazınıyor. Yazarken önümde hala bir benzeri yapılamayan:

   Sakarya Valiliği ve Adapazarı Ticaret ve Sanayi Odası’nın 20-25 yıl önce yaptığı; Turkey Sakarya City Plan&Map var…Bu eşsiz Haritada; 5 Kilometrelik Tren Rayları, Bulvar’daki GAR’dan Şeker Fabrikası Yazlık Köprüsü’ne kadar görülür!

                                 SAGÜSAD’IN 24.YILINDA; 

                              “ HÜSNÜ GÜRSEL’İ ANMA SERGİSİ “       

    Sakarya Güzel Sanatlar Derneği-SAGÜSAD’ın 24. Kuruluş Yılı. Bu onurlu süreç, bu yıl “ Hüsnü Gürseli Anma Resim ve Fotoğraf Sergisi “ ile taçlandırılmış.  

    Sakarya Valisi Sayın Ahmet Hamdi Nayir’in açılışa eşiyle gelmesi de, yaptığı konuşma da nefis bir Sanat ve Sosyal Kent katkısı olmuş.

    Sergiye yapılan geniş katılım SAGÜSAD’ın Sakarya’ya sunduğu 24 yıllık Sanat Emeği’nin karşılığıdır. Ki, O Sevgi hiç çıkarsız emeklerle oluşmuştur.

    Sakarya Büyükşehir’e, hazırladığı son derece kaliteli ve kalıcı,“ 24. Yılında SAGÜSAD… Hüsnü Gürsel Anısına Resim ve Fotoğraf Sergisi ” katalogu için ayrıca teşekkür ederiz.

                                                               ***

   Büyükşehir Belediyesi İlimizin en kapsamlı Kent Fotoğraf Arşivi’ne sahiptir.

  O Arşivin ilk adımı, Büyük Usta Hüsnü Gürsel’in eşsiz uğraşları ile düzenlenen,     Adapazarı Fotoğrafları Sergisi’yle, Ünal Ozan’ın başkanlığı döneminde atılmıştır.          

    O İlk Sergi; Hüsnü Gürsel, İbrahim Zaman, Naci Sevinç, Mümtaz Ertürer ve Hayri Yazıcıgil’den oluşan GRUP 5’in fotoğraflarından oluşuyordu.   

   SAGÜSAD ile O temel çığ gibi büyüdü.

    Hüsnü Gürsel ve SAGÜSAD öncülüğünde yapılan,” Büyükşehir Belediyesi Foto Maraton Yarışları “ ile de eşsiz bir Görsel Kent Kitaplığı oluştu…Kitapları elimizde olan Büyükşehir Fotoğraf Maratonları hala unutulmaz.

                                                             ***

   Ofis’teki Sergi açılışına katılamadım. Cuma günü, SAGÜSAD üyeleri Servet Sezgin hocam ve Yavuz Yaman ile birlikte epeyce şey öğrenerek gezdim. Ve; 

    SAGÜSAD’ın yeni Sanat Merkezi’nde açılan ilk ……. Sergisine de aynı günün akşamı ailece katıldık. SAGÜSAD Sanat Merkezi istasyon Caddesi’nde Yeni Katlı Otopark’ın hemen arka sokağında. Daha Otoparka girerken görülüyor.

     Şehriyle hiç ayrımsız, hiç çıkarsız sanat sevgisiyle yürüyen SAGÜSAD iyi ki var!