Arifiye’de Cumartesi günü iki enteresan maç seyrettim. Gidip görmeyenler için üst ve de alt sıraları yakından ilgilendiren iki maçın futbol hikayesini önünüze koymak isterim.

Öncelikli olarak favori olanlar ,gözü yükseklerde gezenler kaybetti. Aşağı Kirazca maçın son on beş dakikasını 9 kişi oynamak zorunda kalan bir rakibe kaybetti. İki oyuncusu eksik Yalıspor önünde futbol planı olmayan kafaları alacak verecek hesaplarında olan namağluğ Aşağı Kirazcaspor hem üç puanı, hem de bu unvanını kaybetti.

Karşılaşmanın başında şut orta karışımı bir golle öne gecen Aşağı Kirazcaspor önünde Karasu Yalıspor oyundan kopmadı. Sahanın her alanında rakibiyle koro kor oynayan bir pozisyonda direğe takılan Karasu ekibi, ikinci yarıda iyi mücadele ürünü olarak , Bedirhan’la beraberliği buldu.

Aşağı Kirazcaspor direnen, cesur oynayan, düşme hattındaki rakibi önünde pozisyon üretmekte zorlanırken, Bedirhan’ın iki sarı kartlık sorumsuzluğu sonrası bir kişi eksik kalan rakibi önünde yine de etkili olamadı. Hatta son beş dakikayı Onur’un kırmızı görmesiyle 9 kişi kalan rakibine iki pozisyon verdi .Birinde kaleci Emre kurtardı ama ikincisinde Eray attı, Aşağı Kirazca yıkıldı.

Karasu Yalıspor Aşağı Kirazcaspor’un namağlup etiketini sökerken bunu oynadığı ile fazlasıyla hak etti ve düşme hattının ateşini yükseltti. Aşağı Kirazca’dan kimseyi beğendiklerim arasına almıyorum. Karasu Aziziyespor’da ise Eray bana göre kazanılan üç puanın başrol oyuncusuydu. Kırmızı kart görenler dahil diğerleri canla başla çalışarak üç puanlık zaferin hikayesine katkı verdiler.

Günün ikinci mücadelesinde de düşme hattında olan, gecen seneki havasından çok uzaklarda olan Arifiyespor, yeni oyuncu grubuyla üst sıraları hedefleyen Kocaalispor önünde, hep önde koştu. Arifiye kaçtı, Kocaali yakaladı ama, son gülen rakibine oranla daha kontrollü, daha istekli oynayan Arifiyespor üç puanının sahibi oldu.

Kocaali eski gücünden, eski havasından bir hayli uzak. İlk kez izlediğim bu Kocaalispor Arifiye önüne ilk on bir tercihlerini iyi okuyamayan maça yanlış adam tercihleriyle çıkan bir teknik adam yanlışı gözledim. İkinci yarıda yapılan değişimler Kocaali’yi karşı kaleye daha fazla yıktı ama, gol noktalarındaki etkisizlik onlara pahalıya mal oldu. Arifiyespor’da usta Mehmet Gümüştaş takımı ileriye taşıyan adam olarak bayağı iyi oynadı. Serhattan sonra devreye giren Oğuzhan Kocaali savunmasının solundaki açıklardan gelen birbirinin kopyası gollerle Kocaali’nin ipini çeken adam oldu.

Sonuç olarak Arifiyespor soluklanırken, rakibine ilk üç adına uyarı atışı gönderdi. Arifiyesporda kaleci Muhammed’i,Kaptan Mehmet Gümüştaş, sevimsiz itiraz seansları olsa da beğendim. Maçın adamı kim derseniz iki müthiş gole imza atan Oğuzhan’dı. Kocaalispor’da ise Talha ile kaptan Yıldıray’ı beğendiğimi itiraf etmeliyim.

İki maçın hakemleri ise bana göre maçın içindeki skorların oluşumuna yanlış yönetim tarzı sokmadılar. Murat Baş Karasu Yalıdan attığı iki oyuncu içinde doğru kartlar gösterdi. Ancak Aşağı Kirazca’dan Oğuz Şenoğlu’nu da atma cesareti gösterebilseydi benim gözümde puanı yükselebilirdi.