Karasuspor Karadenizin kıyı şeridinde futbol geçmişi çok renkli olan ,futbola tutkulu bir İlcemiz.

Son yıllarda,İlcenin ismini Bal ligi eliyle ,Türkiye genelinde tanıtımına katkı yapan futbol düşüncesi ile bayağı haşır neşir olan Karasusporun, yeniden bala dönüşü, Sakarya futboluna ,bu ligteki çekişmeye renk katacağını düşünüyoruz.

Karasuspor eğer geçmişte yaşananların içindeki futbol alfabesinde yapamadıklarını iyi test ederse ,geçmişten ders alırsa , bu gün dünden daha başarılı olma şansı vardır. Bu gün bizim bu düşüncemizi besleyecek imkanlar, son yıllarda sanayileşmede ,yabancı yatırımcıların Karasuyu tercih etmesi içinde yatmaktadır.

Karasuspor ve onu yönetecek olanlar bu yatırımcılara kendilerini iyi ifade ederlerse, onları çok fazla sıkmadan, kendi imkanlarını, Belediye imkanlarını bir arada harmanlayarak bu projenin içinden sağlıklı, 3. lige koşan bir Karasusporun ayak seslerini, güvenilir bir yönetici kadrosunu da bu işe katarak etrafa yayabilirler. Bu başarıyla ilgili tespitlerimiz ,sadece bize ait bir düşünce.

Gelelim şu sıralar etrafta dolaşan Sarı Kırmızılı düşüncelerin içindeki projelerin içini doldurmaya . Karasu Akademi futbol düşüncesi ,iyi bir düşüncedir. Karasunun geleceğine ,karasulu yetenekli gençlerin b ulunup çıkartılmasına el verecek olan bu düşüncenin istikrarı Karasuspor’un futbol koşusuna köstek değil destek olur. Bir takımın ayaklarını yere sağlam basması için alt yapı zenginliğinin Sarı Kırmızılı renklerin geleceğine ışık tutacağını düşünüyoruz.

Bu arada Karasuspor’un yarınları için atılacak adımda ismi gecen ,Karasunun kendi evladı olan Zeki Çakırın yeni devreye girecek sarı Kırmızılı projede olma ihtimalide( Yeri ne olur, o yeri Zeki Çakır beğenir mi , beğenmez mi,biz onu bilemeyiz) bu işin cazibesine yakışır diye düşünüyoruz.

Bu gün biz bu sarı kırmızılı futbol düşünce yumağını , Karasudan bize uzatılan duyum paketi içinden aldıklarımızla bizim düşüncelerimizi çarpıştırarak, Yeni Karasuspor düşüncesinin içersine, bizim tecrübe dağarcımız içinde yer alanlarla harmanladık.

Sonuçta bu satırların yazarı Karasuya çok uzaktan bakan bir değil. İyi futbol adımları eşliğinde Balda ses veren ,3 ligi zorlayan bir Karasuspor’un ortaya çıkması Sakarya futbolunun parlayan yüzü olur. Biz bu sene her şeyi ile Bala yakışan, Balda yüzümüzü güldüren bir Karasuspor bekliyoruz.Son notumun içine kadro yapısını koymak istiyorum.

Karasuspor’u Bala çıkartan kadronun içi çok fazla değişime uğramamalı. Orhan,Mert, İsak ,Semih i,Emircan gibi isimler( Bal görmüş ler) ,kaleci Uğur ve sağbek Nihat,Hacı Bilal gibi isimler kimde var? Hatta onlara Burak’ta ilave olabilir.

Bu konuda ben Cafer Erdoğan kadar Karasuspor’un içini dışını bilmem. Ancak futbolun dili birdir. Karasuspor için farklı yaklaşımlar içinde de olsa doğruların olduğu noktalarda buluştuğumuzu düşünüyorum.

Kısacası bu konuda Karasunun mevcut kadrosu çok fazla hırpalanmadan ,eksik yönleri takviye edilmeli. Sil baştan takım yapılmakla sonuca gidilmediği çok görüldü. Görülenlerden ,yaşananlardan ders alınması dileği ile Karasusporla ilgili düşüncelerimi bu gün ve bu saat itibarıyla noktalıyorum.