Her yaşta hayatın gerçeklerine çok farklı anlamlar yüklenir. Şaşırırsın, üzülürsün, gururlanırsın; ama, aynı olaylara farklı yaşlarda ne çok farklı anlamlar yüklediğini de görürsün.

Gazetemizin Genel Koordinatörü Ferruh Bulut’u yıllardır tanırım. Ama, yolumuz Bizim Sakarya’da birleşince, yazdığım her gazetede olduğu gibi, Haberin Emekçileri’ne sıkça uğrardım. Çünkü, “ Gazeteci “ onlardır.

“ Çorap Söküğü “ kitabını yıllar önce okuduğum ve izlenimimi de kutlayarak paylaştığım Ferruh’u Bizim Sakarya’da en olgun yazılarıyla daha iyi tanıdım.

**

Hayatın hiçbir köşesinde boş yere şaşırmayın. O köşeler bizim ve gelecek için vardır. Ferruh’a son uğradığımda; sağlık sorunlarım vardı, sağlığa hiç girmedik.

Ve; Ferruh’u Karapürçek’e verirken, hayat bana hatırlattığında iliklerime kadar titrediğim bir sözü orada yaşadım.

Ferruh’un başında son dileklerini sunan Tuncer Kalaycı’nın yanına gittim; Ferruh’un yanındaki taze diğer toprağı gördüm; usulca sordum:

Tuncer, “ Annesi, 2-2,5 ay önce kaybetmişti. “ deyince buz gibi oldum. Hala içimde, hala aklımda O söz ve şükür var:

Anne, Ferruh Acısı yaşamadan gitmişti. “ Allah kimseye evlat acısı yaşatmasın. Kimseye düşman olamam; yine de, Allah Düşmanıma evlat acısı yaşatmasın!”

Ferruh’a dualarla veda ederken, hayatının bir bölümüne “ Çorap Söküğü “ kitabını sıkıştırmasını bizim şansımız gibi görüyorum. Allah kendisine evlat acısı yaşatmadı, kimseye de yaşatmasın.

**

Aylar sonra ikinci kez geldiğim şehrime; O Gün Ferruh için gelecekmişim… Karapürçek’te helallik istemek varmış, istedim;.. Mekanı cennet olsun!

KÜT, DİYE SEÇİM DİYEN;

ŞANTİYE HALİNDEKİ ŞEHİRİ KÜT DİYE ŞAŞIRTTI ?

“ Eski Hal önünden Yeni Karasu Yoluna giden köprülü kavşak yapımı başladı. Zeki Başkan, 2019 yılı seçimleri öncesi büyük riskleri göze almış. Şehrin bunlara ihtiyacı var da, ya seçime yetişmezse?

İşler Şehir halkının burnundan soluduğu zamanlara uzar ve seçimde bunun bir faturası çıkarsa?” diye yazmış; işlerin yolunda gitmesini temenni etmiştim.

**

Erenler Hacıoğlu’na, Gıyasettin Benli Camii’ne geliyorum. Üzüntülüyüz, anılar arasında gidip gelirken, arabayı kullanmakta zorlandım ve yollar da çok yordu.

Şehrin Etbalık girişi insanı her gün başka bir sürprizle karşılıyor. Şehri o kadar iyi bildiğim halde, şimdilerde O viyadük, asfalt, kanal kazıları insanı dağıtıyor.

Zaten, aylardır ülke gündemi bizi dağıtmış! Komşu ülkelerle, Avrupa Birliği, Rusya, Amerika ile ilişkilerimize bakıyoruz, her gün hayatımız fırtınalarla dolu.

Ülkenin içine hızla girdiği ekonomik fırtınayı ise ürkerek izliyordum. Neden?

Dünyanın en büyük ilk 15-20 ülkesi içinde bile değiliz. Ama, dünyanın en büyük projelerinin kimilerini yapıyorduk. Öyle bir iş için paramız da yok!

Belediyelerin hepsi de büyük borçlar içinde. MHP lideri hal böyleyken küt diye Erken Seçim deyiverdi. AK Parti Genel Başkanı da küt diye, Seçim 24 Haziran’da deyiverdi.

**

Karapürçek’e gidiyoruz, acımız-yasımız var; Etbalık’tan zor çıktık. Göreve yetişmek için hız yapalım derken; baktık Karapürçek yolları darma duman : -)

Öyle böyle değil; köylere dalıp çıktık, çamur, taş, mıcır; zor ulaştık. Peki bu halk aylardır böyle ve Seçime de bu işler asla bitmez!

Şuna eminim ki; Belediyelerimiz şu Erken Seçim tuzağına küt diye düşmüş. Galiba bu seçim tercihinin içinde bi iş var? Bu hal’de “ Hadi Seçim!” denilir mi?

KAYNARCALI;

CERRAHPAŞA TIP FAKÜLTESİ DEKANI : -)

Ak Parti İktidarı, garip bir siyasi türbülansa dokuldu ve Erken Seçim kararı alınıverdi. AK Partide anlaşılmaz işlerin ardı arkası da kesilmiyor!

“ Yeni Üniversiteler kurulması kararı” da tam böyle bir şey:

Sakarya da, O kararın çok önemli yıkımlarını yaşayacak. Sakarya’ya İkinci Üniversite müjde içeriği yanlışlarla dolu. Üniversitemiz darmadağın edilmiş!

Garip ki; Sakarya gündeminde lafı bile yok! Seçime 25-26 gün kaldı, muhalefet işin hiçbir boyutuna girmiyor. İlçeler ve SAÜ, yarın başına gelecekleri bilmiyor!

İki ay içinde Sakarya 2. Üniversite çalışması başlasın, kızılca kıyamet kopacak. Adapazarı dahil; hiçbir ilçe üniversite gibi ciddi bir işe 1 yılda hazır olamaz.

“ Hazırız; Kervan yolda düzülür !” diyen, gençlerin geleceğine kötülük yapar!

**

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi ve Okulum İstanbul Üniversitesi, akademisyenleri ve öğrencileri; öyle bir büyük hatanın düzeltilmesi için kendilerini feda ediyor.

Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce, olayı öğrenmek ve eyleme destek vermek için Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’ne gidiyor; Dekanı da ziyaret ediyor.

Hayret Ayrımcı bir ülke haline gelmişiz? Muharrem İnce, Seçime kadar Milletvekili sayılır. Olayı öğrenmesi, desteklemesi, Dekan ile görüşmesi sakıncalı? Siyaset (?) bunu böyle biliyor ki;

Dekan, görüşme sonrasında hemen görevinden alınıyor. Dekan Prof. Dr. Alaattin Duran’ı yürekten selamlıyorum. Ayrımsız Kamu Görevlisi bu’dur!

**

Kaynarca; Eyyy Kaynarca !.. Sen ne bereketli topraklara sahipsin. Prof.Dr. Sayın Mustafa İSEN ile zaten gurur duyardık da; Cerrahpaşa Tıbbın Dekanı Prof. Dr. Sayın Alaattin Duran’da Kaynarcalı imiş.

Kaynarca; ben bile, “ Her Hükümete 2 Bakan verebilecek İnsan Kaynağımız da, topraklarımız da bereketlidir. İktidarlar artık hakkımızı da versinler!” diyorum.