13 Eylül 2018 Perşembe günkü Bizim Sakarya Gazetesi’nin 8. Sayfasında,  “Ferizli Lojistik Fakültesi için biçilmiş kaftan” başlıklı geniş bir haber vardı.

        O haberin altındaki göndermeleri algılamam zor olmadı. Durum şöyle: önce haberi açayım. Eee, sorumluluğum var.

“ Sakarya, İkinci Üniversite dedi.  Alın size Uygulamalı Bilimler yanıtı geldi.” diye yazdım;

       Devam da ettim; “ Uygulamalı Bilimlerin fakülteleri için Söğütlü, Ferizli, Arifiye ve tüm noktalarda okul binaları hazır mı?

        Öğrenci için yurt var mı? Ya da, bölge halkı öğrencileri kiracı almaya ne kadar hazır? Ülkenin gençlerine huzur ve güven ortamı sunulacak mı?” gibi çok soru da sordum… Çok cevap gelmeliydi ama halk ilgisiz, suskun!

        Şunu ilkin kendim söylerim; istenildiğince gelişmeyen, gençlerine iş alanı- gelecek olmayan belde ve köşelere Fakülte ve MYO açmak en ucuz akıldır.

                                                              ***

       Ferizli’ye,” Lojistik Fakültesi !” açılmasının olumlu olumsuz yanlarını tartışmam; “Hayırlı olsun“ deyip, es de geçemem. Doğru yapılsın isterim!

       Zira gelişmeleri ciddiyetle izliyorum. Yıllardır Sakarya Tıp Fakültesi gibi çok ama çok ciddi bir örnek var! Tıp Fakültesi kurmak harika; kötü örnek bizleriz!

        12 Yıldır ülkeyi tartışmasız, “gılsız-gışsız” yöneten AKP İktidarı; bize söz verdi, SAÜ Tıp Fakültesi açtı. İlk Seçimde % 70’in üzerinde oyu aldı gitti…

     Gidiş o gidiş. Oylarımızı alıp Ankara’ya TBMM’ye ve ballı hayata kavuşan milletvekilleri SAÜ TIP FAKÜLTESİ’ne bir daha aman aman uğramadılar. Özetle;

       Her Siyasi İktidar, her seçim öncesi, “Yaptım!” kararı çıkarır. Oyu cebine koyduktan sonra da, İŞ’in ipini oy verenlerin boynuna dolar. Bakın şu İŞ’e:

                                                     ***

        Ferizli Bld. Başkanı Ahmet Soğuk, AKP İlçe Bşk. ve meclis üyesi ile birlikte, Uygulama Bil. Fak.’ne Rektör atanan Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık’a kutlama ziyareti yapmışlar.

       Söz, Ferizli Lojistik Fakültesi’ne ve tabii ki okul mekanlarına gelmiş. Fakülte, sanki oradaki OSB’ler ve Fabrikalar için yapılmış gibi laf göndermeler de edilmiş gibi.

        Şu bilinsin; Uygulamalı Bilimler Üniversitesi’ni AK Parti İktidarı Ferizli’nin güzel ve değerli hatırı için açmadı. AK Parti tüm sorumluluğu üstlenmelidir.

        Bizim ilçelerimiz, kırsalımız, “ Belediye seçimi var. Açtık, der oyları alırız. Sonra olduğu kadar olur, gerisi halkın sırtına!” diyeni kapının önüne koyar.

         Ferizli-Söğütlü OSB’lerinde tek bir çubuğum yok! Öyle olsa da isterim ki; Siyaset O OSB’lerdeki kuruluşlara asla Fakülte Yapma Salmaları çıkarmasın!

         Bacası tüten, işi iyi giden, kazanan zaten katkıya mecbur hisseder, verir!  Siyaset şu gerçeği bilir. Ekonomik dar boğaz büyüyor. OSB’ler desteklenmeli.  

       Sakarya’da Saray gibi(?) okullar yapan AK Parti İktidarı, Uygulamalı Bilimler Üniversitesi’nin maddi kaynaklarını da bulur…Oy istiyorsa İŞ böyle : -)

      Kuzeyin OSB’leri tam verime ulaşsın, makineler geleceği kuracaktır.

        

                          SİYASET TIP FAKÜLTEMİZE HİÇ UĞRAMAZ;

                           YENİ FAKÜLTELERİ ARAMAYA İLÇELERE GİDEYİM ?

      Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Fakülteleri açılacak ilçelere bu hafta gidebilirim. Tabii ki, Meslek Yüksek Okulları için de gideceğim.

       Yazar Orhan Topçu’nun, “Hendek Sorumluluğu” ile yazdığı nefis yazı önümde. Hendek’in Arapça meraklısı Müdür Yardımcısı için, İlçe gezmelerim Hendek’ten başlamalı : -)  

        AK Parti Hendek İlçe Başkanlığı hala suskun mu? Hendek’in özünü bilirim. Hendek’in sosyal ve kültürel zengin kökeni yanında, günün sosyal ve kültürel Arap gerçeği çerez bile olamaz

        AK Parti, Hendek’te, “ Anadolu Lisesi’nde Almanca dersi kalkacak, yerine Arapça dersi gelecek!” diye dayatabilme gücünü öyle bir iradeye nasıl bırakır?

                                                               ***

       Fakülte isteyen ve kuran Hendek Halkı 20 yıl öncesinden daha ileridir.

Hendek Halkı’na,” Almanca mı, Arapça mı istersiniz?” diye sormam bile. Çünkü, Hendekliler, AKP İl, Milli Eğitim Hendek’te Arapça bilen binlerce insan olduğunu biliyor. Ki, ihtiyaçtan fazla Arapça bilen olduğunu da bilir.

        “ Hendek’te 8’den fazla İmam Hatip Okulu var!” dersem, yazdığımı herkes anlar. Araplaşma meraklısı kardeşimiz de belki anlar. Ah, şunu da bir anlasa:

        Hendek’te sanayileşmede, uluslar arası ihracat-ithalat işlerinde büyük gelişmeler yaşandı, yaşanacak. Ee, Hendek’te Almanca bilen kaç gencimiz var?

        O dev OSB’de ve ilçede var olan kuruluşlarda, Almanca bilen kaç Hendekli genç çalışıyor? Kör müyüz, saf mıyız; şehirleri kimlere emanet ediyoruz?

        Her yer İmam Hatip; her yer Arapça bilen dolu… Başka diller şart şart!

        Evet; Orhan Topçu’dan ve Hendek’ten Uygulamalı Bilimleri aramaya başlarım. İlçelerdeki böylesi Siyasi Geriye Gidiş adımlarını da öğrenmeliyim…