Adapazarı Belediyesi’nin hizmet binasının alnına haftalar öncesinden çakmışlar, ‘Tapınakçılar’ın kayıp hazinesi’ konferansının fotoğraf ve bilgilerini. Gelip geçen insanlar haftalardır ona bakım kendilerine program yaptı. Ayrıca, gazetelerde çıkan haberler de kendilerine yaptıkları programları güçlendirdi. Bunlardan biri de bendim. ‘Tapınakçılar’ın kayıp hazinesi’ gibi konular benim de ilgi alanım içindeydi ve haftalardır buna kendimi hazırladım.

                                                   **

Bu kadarla kalmadım; 24 Nisan Salı günü Doç. Dr. Ramazan Kağan Kurtoğlu’nun vereceği bu konferanstan iki gün önce 22 Nisan Pazar günü bende tuttum, ‘Tapınakçılar’ın kayıp hazinesi’ diye bir yazı yazıp; Adapazarı Belediye Başkanı Süleyman Dişli’nin konferansa davet ettiği insanların sayısını artırmak istedim, olmadı. Onlar azaltmak istedi, başardılar!

                                                   **

22 Nisan günü bu konferansla ilgili yazım gazetede yayınlandıktan sonra 24 Nisan Salı; saat: 19.30’u iple çekmeye başladım. 24 Nisan Salı geldi! Akşam saat 19.15’de oldu. Ben koşar adım Orhangazi Kültür Merkezi’ndeyim. Salonda 50-60 kişi, bilemediniz 70-80 kişi var. Herkes benim gibi heyecan içinde Yazar Doç. Dr. Ramazan Kağan Kurtoğlu’nun gelip konferansına başlamasını bekliyor.

                                                    **

Yazar Kurdoğlu gelmedi de, kim olduğunu görmediğim gon gon sesli biri gelip mikrofona yapıştı ve, ‘..Ben sadece bilgi aktarıyorum. Bu tür konferanslar aylar öncesinden konuşuluyor. Aylar önce bu konferansla ilgili anlaşma yapılırken, akşam ezanı konferansı böler mi bölmez mi konuşulmamış. Konferans 19.30’da başlayacaktı. Şu an saat 19.30. Ancak, konferansı verecek yazar ile belediye başkanımız ve diğer protokol akşam namazı için camiye gitti. Bunun için konferansımız 19.30‘da değil, 20.30’da başlayacak. Dolayısıyla da 22.00’de sona erecek. Bu bilgiyi aktarıyorum..’ dedi. Mikrofonu kapatıp gitti. Yazar gerçekten geldi mi, gelmedi mi belli değil(!)

                                                     **

Düşünebiliyor musunuz, konferanslar akşam ve yatsı namazlarıyla birliktelik içinde organize edilmesi gerekiyormuş. O çıkıyor ortaya! Bu ne biçim bin anlayış? Bu ne biçim insana saygıdır anlamak gerçekten mümkün değil. İki aydır afişlerde 24 Nisan günü 19.30’da başlayıp, 21.00’de sona ereceği belirtilen, ‘Tapınakçılar Erdoğan'dan neden rahatsız?’ isimli konferans, başlamasına bir-iki dakika kala, ‘Akşam ezanı’ mazeret gösterilerek bir saat erteleniyor. Bu anons sonrası salondan ilk fırlayıp çıkan ben oluyorum. Sonra salonun en az yarısı peşimden dışarıda

                                                    **

Tabi bu arada, bir saat beklemediğimiz için suçlu biz bile olabiliriz! 19.30’da başlayacak olan konferans araya, ‘akşam namazı’ girdiği için 20.30’a erteleniyor. Sanki akşam namazı bir gün önce 19.15’de okunuyordu da, o akşam aniden 19.56’a çekilmiş gibi! Akşam ezanı haftalardır 19.40-19.55 arasında okunuyor. İstense o konferansın saati, bu saatlere göre günler öncesinden on kere düzenlenirdi.  

                                                  **

Bundan sonra… Meraklısına aktarıyorum; Bundan sonra hiç kimse kusura bakmasın ama Adapazarı Belediyesi’nin altına imza attığı, organize ettiği hiçbir konferans ve de bu tür etkinliğin tarafı, meraklısı, takipçisi, hele de yazanı-çizeni asla olmayacağım. Saygı karşılıklıdır!