Ülke ekonomisini pek de iyi günler beklemiyor. Cümbür cemaat şımarık da yaşanıyor. Ekonomi böyleyken, bir yıl sonra da seçim yapılsa, sonuç n’olur?

İktidar, her gün her yerde bitmek bilmeyen devlet törenleri için büyük para harcıyordu. Erken Seçim 1 yıl sonra yapılacak olsa, devletin bol kesesinden niye bunca araç, gereç, eleman parası harcansın ki?

“ Erken Seçim olacağını en az 6-7 aydır biliyordum.” desem olur. Herkes bunu biliyordu. Çarpıcı anket sonuçları her şeye gebeydi. Hem OHAL de lazım.

**

Yapılacak seçimlerin sonucunu dipten sarsacak siyasi partiler biliniyor. İYİ Parti ile Saadet Partisi’nin duruşu tüm seçimlerin sonucunu belirleyecek.

Hiçbir parti de başka partinin Müslümanlığı’na, inancına iftira yapamayacak.

“ İYİ Parti’yi seçimlere sokmama “ gibi; kötü, ama çok kötü siyasi bir tezgah da varsa; bana göre öyle bir karar Milleti İYİ Parti’ye daha fazla yönlendirecektir.

AK Parti’nin şu günkü anket sonuçlarına karşın, seçimleri erkene almayı nasıl düşündüğünü de hiç anlamadım. Varsa bir hesap, birlikte göreceğiz?

Valla, ben bu işlerden anlamasam da; 3-5 kişilik bir masada çizilmiş siyasi bir yol haritası olmadan akıllara zarar hızla böyle bir süreç yaşanmazdı : -)

Erken Seçimin açıklanması metni bile hazır mıydı? YÖK bile evinde sanki alo denmesini beklemiş gibi; Yüksek Seçim Kurulu ? Her şey 1 saatte şip şak!

**

İktidarın bence; senin, benim, 80 milyonun ne düşündüğü, ne yaşadığı, ne kaybettiği-kaybedeceği pek umuru değil. Süreç; kendini kurtarmaktan başka bir şeye benzemiyor : -)

TÜRKİYE’NİN ETRAFI ATEŞ ÇEMBERİ ?

Yalnız Amerika, Rusya, İran, Suriye değil; bizim uluslar arası ilişkilerimizi kimse belli bir yere koyamıyor.

Avrupa Birliği ile yıllardır itiş kakış içindeyiz. Son tahlilde görüşmelerin ilk aşamaları bile askıya alınmıştı. En büyük ekonomik bağlantılar da Avrupa ile.

Ötede de; bir gün Amerika’ya, öteki gün Rusya’ya demediğimiz yok. Bir gün Rusya+İran+Türkiye aynı masada gibi; öteki gün ortalık karışık.

“ Hah, Suriye’de silahlı hayhuy yavaşladı, bitti bitiyor; Esat’a bile artık pek dellenen yok.” derken; bir bakıyorsun,“ Esat ya gidecek, ya da gidecek !”

Komşu, Avrupa ve uzak ülkelerle siyasi durum böyle iken; etraf,“ Bir sabah deniz altından atılan roketlerle yangın yeriyken.” Seçim dileriz hayırlara gebedir.

Seçim içinse, hala, yapılırsa diyorum.

**

Ben bu Cumhuriyet’in insanıyım ve hiçbir şeyden haberim yok! Uykularım kaçıyor. Nasıl kaçmasın?

Daha 3-5 gün önce, yanı başımda yıllarca savaş ve kan içinde olan Suriye’de; dünyanın en büyük iki devleti Amerika ile Rusya savaşın eşiğine geldi.

Silahlı Kuvvetleri de şu anda Suriye topraklarının kilometrelerce içinde.

Bir hafta önce de, bir gün önce de, Amerika’nın Suriye’ye çağın en gelişmiş füzeleri ile saldıracağını bilmiyorduk. Uyanınca öğrendik, piyasalar duman !

Ortadoğu karmakarışık; Rusya, İran, Irak, Suriye, Amerika ve Türkiye her an her şeye gebe… 80 Milyon insanın kaderini BİR siyasi partiye emanet mi?

O karışıklığın tam göbeğinde olan İktidar, yarın sabaha nasıl uyanacağımızı bilmediğimiz bir günde, “ Hadi erken seçime !” der mi; dediii…

SİYASET, HALKI YOK SAYABİLİR Mİ ?

Sayamaz! Demokrasi ile yönetilen her Devlet’te Yasama Yürütme Yargı, Kuvvetler Ayrılığı Sistemi bunun için vardır.

Savaşa da, barışa da, olağanüstü seçimlere de 80 milyon halkın hür iradesi ile seçilen Türkiye Büyük Millet Meclisi karar verir.

Siyasetin aldığı böylesi kararlar 24 saatte hayata geçebiliyorsa, halk iradesi geleceğini belirlemede nerededir bilinemez?

**

Halk her gün evinin, işinin gücünün telaşı içinde. Kimse önünü göremiyor. Çocuğun okulunu, kendisinin işten kovulup kovulmayacağını bile bilmiyor.

Ne savaşta, ne barışta, ne seçimde kararı sorulur. Dahası daha beter, karanlık:

Hiçbir siyasi parti bir büyük seçim arifesinde, deli döviz bütçeleri ile yapılacak projelere imza atmaz. Döviz 1 haftada fırladı gitti? Ambargolar tepende.

Nükleer Enerji Santrali, Füze Savunma Sistemi, Çanakkale Köprüsü ve benzeri döviz karşılığı imzalanan işler seçime 1 kala olur mu?

**

“ Ak Parti yıllardır seçimlerin zamanında yapılacağını söyleyen bir siyasi partidir. Kimse bizim erken seçim kararı almamızı beklemesin!” deniyordu.

Türkiye’nin siyasi tarihinde hiç böyle bir süreç yaşandı mı bilmem?

İktidar, dilinden hiç düşürmediği HALKIN YAŞAM İSTİKRARININ, erken seçim kararıyla bozulabileceğini de öngörebildi mi, göreceğiz?

Ani kararlar piyasaları silkeler, tedbir alamazlar. Dileriz onlar ucuz atlatır.

Sokakta, pazarda, “ Ya bu ekonominin durumu nereye gidiyor? Kiralar dövizle. Yabancıya borçlar da öyle. Döviz fiyatları azınca, borçlar da gırtlağa dayandı.

İç piyasalarda yaptığımız inşaatlar da elde kaldı. Alıcı kendini garantiye almak için durdu. Ürettiğimiz mallara talep yok.” Sözleri uçuşurken, hadiii Seçim!