Salı günü Adapazarı’nı doğusunu ve batısını dış kenarlarından saatlerce dolaştım. Erenler’e, Dörtyol Sanayilerine D.100 ışıklı kavşağından girdim.

Figen Sakallıoğlu Kavşağı’ndan sola tırmanıp, Erenler Belediyesi’ne gittim. Herkes törende, belediye çok sakin. Belediye binası da pırıl pırıl.

Almak istediğim bilgiler vardı. Erenler Yaşam Merkezi’ne gitmek istiyordum. Geniş ve çok seçenekli yollardan geçerek ulaştım.

Yazı başlığı sürpriz değil; Cavit Öztürk’ten sonra Erenler’e seçilecek başkan kim olursa olsun işi hiç kolay değil.

ki yanlışları olmuştur. Canını yananlar da olmuştur. Ama; Erenler artık çok farklı. Etbalık girişindeki Yeni Karasu Yolu Viyadük işi bitsin, daha farklı.

***

Sapanca Kırkpınar’da, O Muhteşem Amfi Tiyatro ile Sanat Atölyeleri’ni + Yarı Olimpik Yüzme Havuzu’nu enkaza dönüştürenler Gençlikten utansın.

Erenler Yaşam Merkezi nefis bir proje. Yüzme havuzu açık, ama işleyişe tam geçilmemiş. İşleyiş iyi planlanırsa, Merkez bölge için doğru bir sosyal eser.

Çevresinde çok okul da var. Gençler az zaman sonra Yaşam Merkezi’ni keşfederler. Ki, çevresindeki yeni yerleşimlerde yaşayanlar için de harika…

Merkezi’nden; Ulu Sokak Caddesine çıktım. Saat 16.00 gibi oldu. Okullar dağılmış. Okullar Bölgesi’nden binlerce öğrenci yollarda.

***

HES’e geldim; sola döndüm. Sakarya Nehri kenarından, SET ÜSTÜ’nden taa Büyükşehir Belediyesi Şantiyesi’ne kadar gittim. Seçilmiş Başkanlar gitmez!

Cumhurbaşkanı, olmayan Sakarya’yı anlatıyordu. Ben ise, “ Halının altına süpürülmüş Büyükşehir “’in ürkütücü varoşlarını geziyordum. O Yol çok uzun?

AMA, ATLETİZM STADI VE

GENÇLİĞİMİZ HARİKA !

Rotam şaşmaz; Set Üstünden Yeni Atatürk Stadı’nın karşısına, Sakarya Nehri kenarında yapılan Atletizm Stadı’na geldim.

Atletizm Stadı, beni mutlu eden en güzel şehir köşelerinden birisi; Erenler Yaşam Merkezi gibi. Büyükşehir Şantiyesi’ne de girdim, pırıl pırıl temizdi.

***

Sadece Atletizm Sporu için yapılmış tesisler, 31 Mart Yerel Seçimi sonrası, Türkiye’nin en iyi tesislerinden birisi olabilir. Amaaa?

Yöneten olan herkes, Spor yapmak isteyen Gençliğimize Ayrımsız hizmet ortamı sunmak isterse? İşleyişi günü gelince, aklım erdiğince yazarım.

Orada 40-45 dakika belki kaldım. Ayrılmak zorundaydım, ayrılamadım.

Uluslar arası yarışların yapılabileceği modern stada geldiğimde. 400 metrelik koşu pistinde kız-erkek 8-9 genç ısınma turları atıyordu.

Fotoğraflar çektim, sohbetler yaptım. 15-20 dakika sonra pistte 25-30 genç oldu. Yarım saat sonra ise artık sayılarını sayamadım. Tablo büyüleyici.

Sabah Çaltıcak ve Ormanköy’deki okullardan, öğretmenleri ile birlikte, öğrencileri atletizm çalışmaya gelmiş. Bu müjde gibi bir işarettir!

Yerel Basın; gelecek inanın siyasette değil; Gençliğin çağdaş geleceğine bakalım. Atletizm Stadı’nı da, Erenler Yaşam Merkezi’ni de siz yaşatın!

***

Kadın-Erkek Spor Öğretmenleri, antrenman araç-gereçlerin düzenini kendi elleri ile hazırlıyorlar.

Atletizm Antrenörleri oradalar. Amaç, sporcu toplum ve Spor Şehri olmak. Yarışmayı, kazanıp-kaybetmeyi öğrenmek; kimliğimize sindirmek.

Sakarya’da, her hafta sonu neden yüzme yarışları yapılmaz hiç anlayamam? Neden hafta içi, hafta sonu Okullar Atletizm Yarışları da yapılmasın ki?