Sakarya Yenihayat Paralimpik Spor Kulübü Başkanı ve Adapazarı Belediyesi’nin MHP’li Meclis Üyesi Selim Özen’in, ‘Başka kentlerden gelerek, ‘Engellilere yardım ediyoruz’ diye para topluyorlar’ açıklaması gündem oldu. Özen açıklamasında, İstanbul, Gebze, Denizli, Ankara, Antalya gibi illerden gelerek ‘Engelliler’ adına insanlardan para toplandığının altını çiziyor.

                                                         **

Bu konuda benim de bildiklerim var. Ancak benim bildiğim, Selim Özen’in bildiklerinden biraz farklı. Bu işin nerede, nasıl ve kimler tarafından yapıldığını bu yazıyla aktarmaya çalışacağım. Bu konuda bende tecrübe sahibiyim! Ki, en az beş-altı defa şahit oldum.

                                                      **

‘Nerede, nasıl ve kimler?’ İl dışından gelip veya ‘getirilip’ engelliler adına bir liralık bir gazeteyi sana-bana 30-40 liraya satıp parayı cebe indirenlerin tabi ki gerçek engellilerle, hele de bu kentin engellileriyle hiçbir alakası yok. Evet, bu kişiler başka kentlerden geliyor veya getiriliyor.

                                                   **

Olayı biraz daha açayım; Çeşitli kentlerde mafyavari gruplar, daha önceden kendi kafalarına göre bu işin eğitimini verdikleri on-on iki bayanı bir minibüse doldurup, başka bir kente götürüyor. Diyelim ki o kentlerden biri de Sakarya! Bu kadınlar öyle sıradan kadın değil. Bir kere ağızları çok iyi laf yapıyor. Kıyafetleri son derece açık ve affedersiniz çok da seksi (!)

                                                   **

Ve bu kadınlar, gece saat 21.30 sonrasında ikişerli, üçerli gruplar halinde kentteki meyhanelere akın etmeye başlıyorlar! O saatte yavaş yavaş hurmalaşmaya başlayan bizim meyhane takımı, karşısında yarı cıbıldak kadınları görünce, kadın birde, ‘Canım biz, engelliler için yardım topluyoruz. Bu dergi 30 lira. Fiş de veriyoruz’ deyince…

                                                 **

Özellikle de ‘Canım’ kelimesini çok sık kullanınca, bizimkiler tabi eller yukarı oluyor! Birkaç dakika sonra da, sırf kadınlarla konuşabilme adına, sırf o, ‘Canım’ kelimesini kendi üzerine çeke bilme adına, on yıl önce basılmış, birkaç sayfalık sözde engelli gazetesini, 30-40 lira karşılığında alıp masaya atabiliyor.

                                                **

Kadınlar paraları toplayıp gittikten sonra bile, merak edip o gazeteyi açan bile olmuyor inanın bana. Ben, birkaç defa, bu kadınları bulunduğum mekandan kovmaktan beter ettim. Hatta bir defasında mekandan çıkmamakta direnen kadın, telefonumu çıkarıp, ‘155’i arıyorum’ dediğimde nasıl panik olup, orayı terk ettiklerini hatırlıyorum.

                                              **

Ve bu kadınları buraya veya başka kentlere getirenler de, onları koruyanlarda kendilerine göre mafya. Bu işler, seksi kıyafet giyen kadınların ‘ha’ deyip yapabileceği işler değil. Bir çocuk bile düşünse, arkalarında mafya olduğunu tahmin eder! Sonuç olarak; ‘Engelliler’ adı kullanılarak para toplanıyor. Ancak bu ‘Toplama’ işinin yüzde 90’ının yukarıda anlattığım gibi olduğunu belirtmeliyim…