AK Parti Sakarya Milletvekili Ali İhsan Yavuz, AK Parti Hendek İlçe Teşkilatına yaşanan  kongre süreci sonrası, hayırlı olsun ziyareti yaptı. Milletvekili Yavuz, Partililerle sohbet etti.

Milletvekili Yavuz sohbetinde, EMASYA Protokolünün kaldırılmasını ve TSK İç Hizmetler Kanununun 35. maddesinin içeriğinin değiştirilmesini anlattı.

Milletvekili Yavuz, son zamanlarda gündeme çok gelen “Erken Seçim” sorusuna da Hendek’ten cevap verdi!...

Milletvekili Ali İhsan Yavuz’un bahsettiği EMASYA PROTOKOLÜ nedir?...

Emaysa Protokolü, Genel Kurmay Başkanlığı ile İçişleri Bakanlığı arasında imzalanan ve Askere, toplumsal olaylara müdahale yetkisi veren, Emniyet Asayiş Yardımlaşma Protokolüdür.

Emaysa Protokolü, Ergenekon ve Balyoz Operasyonları sonrası gündeme çok geldi. Ergenekon ve Balyoz Operasyonları sonrası, askeri darbelere zemin hazırladığı gerekçesiyle kaldırıldı.

TSK İç Hizmetleri Kanununun 35. Maddesinin eski hali ne diyor?

TSK İç Hizmetleri Kanununun 35. Maddesinin değiştirilmemiş halinde; “Silahlı Kuvvetlerin vazifesi; Türk yurdunu ve anayasa ile tayin edilmiş olan Türkiye Cumhuriyetini kollamak ve korumaktır” Diye yazıyor.

TSK İç Hizmet Kanununun 35, Maddesinin yeni halinde ne yazıyor?

TSK İç Hizmetleri Kanununun 35. Maddesi; “Silahlı Kuvvetlerinin vazifesi; yurt dışından gelecek tehdit ve tehlikelere karşı, Türk vatanını savunmak, caydırıcılık sağlayacak şekilde askeri gücün muhafazasını ve güçlendirilmesini sağlamak, TBMM kararıyla yurt dışında verilen görevleri yapmak ve Uluslar arası barışın sağlanmasına yardımcı olmaktır.” Şeklinde içeriği değiştirildi.

TSK İç Hizmetleri Kanununun 35 . maddesinin içeriğini değiştirenlere, Türkiye topraklarında yıllarca kan akıtan pkk, son zamanlarda İslam dinini kullanan DAEŞ, iç tehdit mi, yoksa dış tehdit mi? Diye sormak lazım.

Tehdidin içi, dışı mı olur? Tehdit tehdittir. Türkiye’de iç tehdit olarak görülen olayların kaynağı hep dış güçler olmuştur. 15 Temmuz Kalkışması sonrası yaşadıklarımız bize, “35. Maddenin içeriği değiştirilmeseydi daha iyi olurdu” Diye düşündürdü.

Milletvekili Yavuz, Emaysa Protokolünün kaldırılması ve 35. maddenin içeriğinin değiştirilmesini anlattığı gibi, 696 Sayılı KHK’nın 121 maddesini de anlatsaydı güzel olurdu.

KHK’nın 121. Maddesi ne diyor?

121. Madde, “terör eylemlerini bastıran kişilerin cezai sorumluluğu olmayacaktır” diyor. Bu maddenin yorumu; resmi sıfat taşısın taşımasın, resmi görevi olsun olmasın, 15 Temmuz darbe girişimi ve terör eylemleriyle, bunların devamı niteliğinde ki eylemlerin bastırılması kapsamında hareket eden kişilere, hiçbir hukuki, idari, mali cezai sorumluluğun olmayacağıdır.

121. Madde, Ülkede silahlanmayı arttıracaktır!...

121. Madde, Ülkede kötü niyetli örgütlerin, derneklerin kurulmasına vesile olacaktır. Daha bir kaç gün önce HÖH olayını yaşadık. HÖH denilen derneğin silahlandığı, ormanlık alanlarda silah eğitimi yaptığı, eğitimler için çiftlikler kiraladığı, üzerinde HÖH yazan eski ABD polislerinin kullandığı şekilde otomobilleri olduğu kamuoyunda konuşuldu ve görüldü. İçişleri Bakanlığı HÖH hakkında soruşturma açtı!...

121. Madde toplum içinde linç olaylarını arttıracaktır!...

Kötü niyetli insanlar, husumet besledikleri geçmişte FETÖ Operasyonlarıyla göz altına alınıp, serbest bırakılanları bir arada gördüğü zaman halkı galeyana getirip, bunlar beyinlerini Fetöye kiraladı diye  sloganlar atarak, o kişilerin evlerini, işyerlerini basarak, linç girişiminde bulunabilirler. Bu “Linç Girişimi sonucunda ölü ve yaralılar olabilir…

Olaydan sonra, beyinlerini fetöye kiralayanların yanında mor beyinlerin de olduğu ortaya çıkarsa, linç girişimi yapanlara 121. Madde uygulanacak mı?...

Keşke bu soruyu milletvekili Yavuz’a sorma imkanımız olsaydı!...

AK Parti SKM Başkanı Ali İhsan Yavuz’dan Erken Seçim açıklaması!...

AK Parti SKM Başkanı, Sakarya Milletvekili Ali İhsan Yavuz, erken seçimle ilgili bir soruya; “Ben AK Parti SKM Başkanı olarak taşıdığım yetkiyle, kesin olarak gündemimizde olası bir Erken Seçimin olmadığını söylüyorum. Türkiye’de seçimler gününde yapılacaktır. Yerel Seçimler, Mart 2019’da, Genel Seçimler ise Kasım 2019’da yapılacaktır. Ben size bu açıklamayı yetkili biri olarak yapıyorum” Diye cevap verdi.

Milletvekili Ali İhsan Yavuz’un bu açıklamasından sonra, Sakarya’daki belediye başkanları, meclis üyeleri rahat bir nefes alırlar. Çünkü, onların daha kendi siyasetleri ve ticaretleri için yapacak daha çok şeyleri var.

Ali Necdet Güven Caddesi isminin , Kudüs Caddesi olarak değiştirilmesine tepki var!...

Ali Necdet Güven, 1955-1960 yılları arasında Demokrat Partiden Merkez Belediye başkanlığı yaptı. Merhum Belediye Başkanı Ali Necdet Güven’in, başkan olduğu yıllarda, Sakarya’ya büyük hizmetler verdiği konuşuluyor. Merhum belediye başkanını unutmamak isteyenler, onun ismini yaşatmak için bir caddeye ismini verdiler!...

Ali Necdet Güven isminin kaldırılması için, MHP Büyükşehir Meclisi Gurup Sözcüsü Erkal Etçioğlunun önerge verdiği konuşuluyor. Bu konuşmaları duyan insanlar, Erkal Etçioğlu da bu şehirde Belediye başkanlığı yaptı. Ali Necdet Güven ismine yapılan saygısızlığın aynısının kendisine yapıldığını düşünmesini istiyoruz. Erkal Etçioğlu bu konuyla ilgili EMPATİ kursun” Diye konuşuyor.

Erkal Etçioğlu, isim değişikliği konusunda ben önerge vermedim diyebilir. Fakat, o önergeyi başkası vermiş olsa bile, Etçioğlunun o önergeyi mecliste oylatmayacak gücü olduğunu çok iyi biliyorum. Hatta, Erkal Etçioğlunun sayın Zeki Toçoğlu ile iyi ilişkiler içinde olduğunu tüm Sakarya biliyor!...