Ekrem Yüce, bugünkü Adapazarı’nı-Sakarya’yı henüz öğrenmeye başlamadı. Ancak 1-1,5 yıl sonra ucundan öğrenmeye başlar.

    Rumeli-Balkan Kültür ve Dayanışma Derneği kongresinde, yeniden başkan seçilen Mehmet Şehit üyelere kendine yakışan bir teşekkür konuşması yapmış.

    Kongreye AKP SBBB Adayı Ekrem Yüce de davetliymiş. O da konuşmuş.

   Hamaset dolu bir konuşma da; Estergon KAL’ASI’ndan girip, bütün Rumeli’yi, Balkanlar’ı lafla estirmiş…

                                                                   ***

    Ekrem Yüce’ye daha SEÇİLMEMİŞKEN  çok şey hatırlatmak isterim.

   Seçilirse, görmeden, anlamadan olumlu olumsuz yazmamak ilkemizdir.

    Şehri, Atanmış Yönetenler ile Seçilmiş Yönetenler yönetirler. Halk da beklentilerini yasal ve vicdani-ahlaki her yolla Yönetenlerin önüne getirir.                              

    Şehrin tüm hayatiyetini üretenlerin iradeleri ve istekleri, Siyaseten Seçilmiş Yönetenlerce Lütfen-İltifat gibi dikkate alındığı gün tuz da kokmaya başlar.

   Siyaset, “ Şehrin mutlak ve Tek Egemeni benim!” dediği gün herkes kaybeder!

                                                          ***

    Ekrem Yüce, şunu da bilsin: O’nun bildiği Adapazarı-Sakarya yok artık!

   Tercih edeceği çalışma anlayışını, AK Parti Sakarya Belediye Başkanı adaylığını öğrendiği sahnede söyledi. Tribünde buna, “ Dakka bir, Gol bir!” denilir.

    Rumeli-Balkan insanlarına, “ Sakarya, normal bir şehirden daha çok, bütün şehirlerin şehridir.” denmişse, O hamaset(!) siyaset kolaycılığı gibidir.

     “ Sakarya’da olup da, topyekün Türkiye’yi görmemek olur mu?” demişseniz de, bu da Sakarya’dan epeyce uzakta kalmış olunduğunu gösterir.         

    Haa, “ Gönlümüz bir, işimiz Sakarya!” demişseniz, biraz durumu kurtarır : -) 

                                                                    ***

   Ekrem Yüce’yi tabii ki bilirim, ama tanımam. O da beni tanımaz. Bu günden içtenlikle söyleyeceklerim olur. İlk açıklama yanlıştı. Sakarya da artık çok farklı!

     Seçilirse(?) kadrosunu belirlerken acele etmesin. İl Yönetimi ve Milletvekilleri keskin-köşeli müdahale ederse, kendileri de, şehir de çok şey kaybeder.

   AKP’nin Büyükşehir Başkanı mı, Sakarya BBB mı olacak, şehir GÖRSÜN! Şehrin  ihtiyaçları mı, Siyasetin öncelikleri mi ?  İlk 2 yılda etekteki taşlar görülür!

    Çok farklı Sakarya, 6 ayda bile öğrenilemez! Yaşadığımız şehirde biz de kayboluyoruz. Yatırımların işlevi, yeri, durumu da ancak-belki- 6 ayda öğrenilir.

  Siyasi İl Başkanları, Sakarya Milletvekilleri; SBB’ni izler-inceler, hesap da sorar. Ama asli işleri SBB’ne Ankara nezdinde DESTEK vermek olmalıdır.

     Sakarya Büyükşehir Belediyesi’ni ve Meclisi’ni Seçilmiş Başkan Yönetir

                               ERGÜN ATALAY’I HER ŞARTTA SEVERİM ! 

    Bilsin ki, sokağa çıkma ve “ Bize bağlı!” ifadesini herkes öyle algılamadı.

   Bu ülkede, 1980 sonrası  olan biten toplumsal-ekonomik değişimleri doğru izleyen birileri de var. Biz de Sakarya’da bir şeyleri doğru izleme uğraşındayız.

    Papuç Mahalla’dan çıktık, Papauç Mahallalı’yız : -) Şunları biliriz:

                                                             ***

   Sakarya’da, “ Bize bağlı!” sözünden, “ işçileri sokağa indirme tehdidi“ çıkaran ahmak yoktur. Özelde de, TÜVASAŞ’ta, işçinin siyasi oy tercihi belli.

  TÜVASAŞ çalışanları, yılbaşında alacağı maaş ve sosyal hak kazanımlarına göre mi Yerel Seçim Oyu verir; Siyasi Parti tercihine göre mi? Göreceğiz!

   Köy ve Tarım kesimi için de aynı şeyi düşünürüm. Ya evinde kaynayan kendi tencerene, ya da çarşı pazarda hep muhtaçlık ipine bağlandığın siyasete!

                                                          ***

   DONATIM, VAGON ve ŞEKER FABRİKALARI, fabrika gibi fabrika iken, toplam 5000’den fazla çalışanları varken Sendikalı çalışan sayısı ve yaptırımı nasıldı?

   Bugün artık İşçi sokağa mokağa çıkmaz; kimse de çıkaramaz. Biz bunu bildiğimiz için de, Atalay’ın esip gürlemesini yanlış yere koymadık.

    Asgari ücret derdi bitsin, Sakarya’da Atalay’dan duymak istenilen şeyler var!

                                                               ***

   128 Yıllık Adapazarı Tren İstasyonu, 1 yıldır hangi(?) netameli İŞ için trenlere kapatıldı? Şehir ulaşımına engel mazereti utanılacak bir bahanedir. Çünkü:

     ADARAY Treni, yıllarca ve her gün tarihin en çok geliş-gidişini yapan trendi. Şehir içi Ulaşım da bugünkünden asla daha kötü değildi.

    30 Büyükşehir’in büyük kısmında Raylı Sistem var. Kalanın da, ya yapımı devam ediyor, ya da projesi artık hazır gibi… Ya Adapazarı-Sakarya?

  Ergün Atalay’ı severim. Ankara’dan ne düşünür bilmem. Sakarya’da durum bu!