Dünkü Bizim Sakarya gazetemizde Özgür Arık ile Orhan Topçu’nun yazıları, Ekrem Yüce’nin Sakarya’ya gelişinin çok düşündürücü karşılama şovlarına dönüştürülmesini harika irdeliyordu.

   “ Hiçbir siyasi parti, siyaset ve siyasetçi beni şaşırtmaz!” diyeceğim ama, o da erdemli siyasetçilere büyük haksızlık olur.

   Sakaryalılara şu tablo da bir şey anlatmıyorsa, bu ile de, ülkeye de yazık.

                                                               ***

   AK Parti, içinden çıkılması en zor ve somut sorulardan bile, AK Kaşık gibi çıkıyor. İnanmaya hazır yüz binler varsa, haklı olmayı arayan da çıkmıyor.               

    Ekrem Yüce’nin aday ilan edilişi, liyakati, halkı inandırmak için parlatmaları Sakarya doğru izlemeli. Partiye ve Aday’a da Halk Uyarısı testi kırılmadan olmalı.

                                                                ***

    Abartılı karşılamalarda acaba, “ SBB’ni Yönetmeye seçilen Zeki Toçoğlu’nun, Yönetme İradesini-Gücünü-ucundan da olsa ele geçiremeyenler mi çoğunluktu?

    Zeki Toçoğlu’na dirsek çevirenler; O’na mı, Ekrem Yüce’ye mi,“ Bak Yönetmede iplenmezsek!” göndermesi mi yapıyor?”

    Ya da,” AK Parti, dış ülkelerle ve ülke içinde yıllardır gergin-silahlı mücadele içinde. Bu durum, kaçınılmaz ve giderek büyüyen ekonomik sıkıntılara yol açtı.   

     Ekrem Yüce’ye ilgi yönelterek ekonomik sıkıntı gündemini mi ıskalatılıyor?”

    Bu ve bunlar gibi yüzlerce soru Sakaryalıların aklına gelmeli; De?

                                                             ***

    Bence en çok, “ Neden Ekrem Yüce?” sorusu her şeyden daha önemli. AKP’li değilim ama; verin kalem kağıdı, Sakarya’da anında daha iyi 5 aday yazarım.

     Sakarya bu gürültülerin suyuna kendisini kaptırmasın! Ekrem Yüce’yi 4 ay izleme şansımız var. Yüce’nin önüne ve kulağına kimler, neler iletecek görelim?

   Sakarya’nın hala ağızları sulandıran eşsiz Kamu Arazileri ve Mülkleri var! Bunu bir Allah’ın kulu benden isteyemez, alamaz! Beni de kimse Başkan YAPMAZ!

   Rize’ye kadar giden Amcamları şimdilik geçin. Rize’deki karşı Siyaset Dünyası ne diyor? Yandaşa da, Karşı Yaka’ya da sormak şart!

                                                               ***

   Sakarya’dan Büyükşehir Belediye Başkan Adayı çıkaramayan Köklü Siyaset Dünyamızı hayretle izliyorum! Sakarya her yönüyle dışarıdan yönetiliyor!

   Hatta, ülkenin en büyük katma değerlerini üreten oluşumların meslek temsilcileri bile Ankara’ya gittikten sonra, “ Eller Yukarı!” gibi.

     “ Eller Yukarı!” olmayan tek bir milletvekilini bile tartışmamız gerekebilir!   

                                     SAYIN VALİ VE ŞEKER ÇİFTLİĞİ

    Valimiz İrfan Balkanlıoğlu kuşkusuz ilimizi her gün daha fazla tanıyor. Biz de ucundan katkı vermeye ve Sakarya’ya bir şeyler kazandırmaya çalışıyoruz.

     Sakarya İl Özel İdaresi’nin malı iken, Süs Bitkiciliği’nin gelişmesi için, sektöre kiralanan Yazlık Pancar Araştırma Arazi ve Tesisleri de tabii ki derdimizdir.

     Vilayet trilyonlar verdi, mülkleri satın aldı. Gelişen Süs Bitkiciliği için büyük bir şans da oldu. Ama, Kiralama(?) Şartları ve uygulanışı hala soru işaretleri dolu.

    Hadi, “ Ballı ve büyük bölümü AKP Diyarbakır milletvekiline verildi!” gibi dedikoduları es geçelim de; Ağır Sözleşme Koşulları uygulanıyor mu, sonuç ne?

   Bunlara yıllardır hiç cevap alamıyoruz. Siyasetin de pek umuru değil.

                                                           ***

    Bizim, “ Yazlık Şeker Çiftliği!” dediğimiz; Yazlık Pancar Araştırma Geliştirme Merkezi, Sakarya’da eşi çok az kalan Bölünmemiş Tarım Arazisidir.

     Ortada kalıp, imar talanına gitti gidecek derken, Valilik İl Özel İdaresi’ne aldı. Bu kararı şu anda da tüm kalbimle alkışlarım. Süs Bitkiciliği de önceliğimdir.   

  Çiftlik sözleşmelerle 4-5 Süs Bitkiciliği firmalarına kiralandı. Sözleşme şartlarına göre, GÜYA Çevre Köyler de yakın yıllarda Süs Bitkiciliği ile ihya olacaktı?

   Süs Bitkiciliği’nden ihya olan tek köy yok! Çevrede tüm köyler villalarla taşlaştı. Köyler haritadan silindi, mahalle oldu…İl İdare Arazileri ise muhteşem!

     Yerel Seçim 4 ay sonra… Belediye Seçimi demek, Meclisleri genelde sadece İmar Değişikliği’ne çalışan Seçilmişler Topluluğu demek gibi.   

    Tarım toprakları EVRENKÖY-VALİLİK sapağında da villa imarına açılmış! Şeker Çiftliğimiz, Yazlık-Evrenköy arasında rantın tuzağına düşmesin diye korkarım!