İstanbul Büyükşehir Belediyesi Seçimi umarız Adil Tartışmasız Demokratik bir yarışla bitmiştir. Olabilir mi; umarız olur. Sakarya şu arada da çok şey kaybetti?

Türkiye, içinden çıkılması zor ekonomik darboğazlara girdi. Ülkenin dört yanında, komşu ülkelerle sanki her an silahların konuşabileceği gerginlikler var.

Suriye, Irak kanayan yara. Kıbrıs Rum ve Yunan peşkeşi ile başka gerginlikler yaratıldı. Derken S.400 ve F35 ruleti masamıza kondu.

Anlayamadığım şey, Sakarya’da halkımızın akıl almaz aldırmazlığı. Halkımız gerçekten ülkenin içine sokulduğu fırtınaları görmüyorsa, ağır bedeller öderiz.

***

AK Parti İktidarı’nın 4 milletvekili seçildiği günden beri hiç ortada yoklar? Hadi, belediye seçimleri de bitti, nerdeler? Sakarya’dan başka her yerdeler.

Etbalık’tan şehre girseler nerdeyse Karasu’ya gittiklerini bile anlamazlar.

İstanbul seçiminin sonucu da ülkeyi dipten etkileyebilir? Vergi Barışı, Bedelli Askerlik, İmar Affı halkın iflahını kesti. O paralar da seçimlere harcandı mı ?

***

AK Parti şimdi, kendi iktidarı zamanında, öyle böyle değil epeyce yükünü tutan yandaşlarına,” Hadi bakim, pamuk eller cebe!” diyebilir.

Ki, Sakarya’da son 8-10 aydır ekonomik sıkıntıyla kıvranan esnaf ve sanayicinin yarıya yakını AK Parti yanlısıdır? Şimdi sıra, tuzu kuru olan kimi yandaşlar da mı?

Sakarya’da kimsenin kenara çekilip olan bitene seyirci olma hakkı da yok. Devletin ve belediyelerin olan servetleri olağanüstü bir özenle harcanacak.

Telaşsız; zorunlu önceliklerimiz belirlenecek. Ayrımlı, Avantalı tek bir İŞ’e göz yumulmayacak. Hiçbir proje yarım yamalak açılışa-işleyişe-sokulmayacak!

Şehir merkezlerinde bir tek okul rant tamahı tezgahına peşkeş çekilmeyecek!

***

Sakarya’da, ilçe merkezlerine kadar uzanan şu,“ Şehir göbeğinde okul mu olur. Okulları şehir dışına atalım. Oralara otopark yapalım!” ihaneti bitsin.

Paris, Londra, Roma bile şehir merkezini araç girişine kapatıyor. Sakarya’da, araçlarla belki şehir ve ilçe merkezlerine en az 500 mt.-1 km. uzaklara girilebilir.

Otoparklar oralarda olabilir. Belli ki bizde Raylı Sistem yapabilecek bir İktidar Gücü de asla olamayacak : -) O zaman ben bir ucuz çözüm uydurayım : -)

***

Aziz Duran’ın 20 yıl önce uydurduğu O, ” Nostaljik Tramvay!” gibi. Eski Garajlar’dan Serdivan’a, Çark Caddesi sonuna kadar uzanacaktı : -)

Kent ARGE’si hiç uyduramadığına göre; Elektrikli-Lastikli turist gezintisi yapılanlar benzeri, RAYSIZ şehir ulaşım araçlarını ben uydurmuş olayım.

Marsilya’da böyle bir araçla tüm şehri dolaştım. Biraz yavaş gider, ama birkaç vagonla epey yolcu taşır.

Tüvasaş’a da gerek yok; açın işi piyasaya 5-6 ay içinde ortalığa ne teklifler saçılır. Hatta, ilçe şehir merkezlerinde de, her yöne. Yapan TARİH YAZAR:

Karşılıkla 10 dakikada bir hareket etsin, sabah 07.00- gece 24.00, BEDAVA : -)

TÜVASAŞ’ta, yaşarsa, Adapazarı merkezi ve çevresini kuşaklayacak gerçek bir Raylı Sistemi 10 yıl içinde BELKİ (?) yapar : -)

***

Gerçi, Devletin Sakarya’da Tüvasaş’tan başka satacak-trink para getirecek-pek mülkü de kalmadı. Oysa, Tüvasaş ve Tank Palet Sakarya için hayat demektir!

Tüvasaş için,“ Milli Tren 2019 sonu raylarda! Metro üretimi başlıyor!” gibi balonları çok işiteceğiz. Bunlar Tank Palet’i unutturma masalları olmasın?

Siyasi Muhalefet, kuru laflarla gündemi oyalayan sendikaları bile öncelemesin. Tüvasaş’a gidilsin, Milli Tren, Metro lafları didiklensin; 2019 sonu geldi bile?

Muhalefet bilir,“ Metro üretimi başlıyor!” müjdesi skandal bir açıklama gibi;

55 Yıldır biliriz ki, Türkiye’nin en iyi vagonları Tüvasaş’ta yapılır. Bugün; “ Komple Metro Dizisi!” denilse; çekici araçları da yapılsa, ancak sevinilir.

***

“ AK Parti, Genel Seçim’de de, Yerel Seçim’de de aday tercihlerinde hatalar yaptı.” derim. Somut sonuçlarını Yerel Seçim’de AK Parti de görmeye başladı.

Muhalefet Sakarya’da yıllardır ilk kez 3 milletvekili çıkardı. AK Parti, yıllardır 17-0 sözüyle kibirlenirken, ilk kez önemli 3 belediyesini kaybetti.

Siyasi muhalefet, Başkan Ekrem Yüce’nin önüne somut gündemler taşımada bence gecikiyor. Oysa, ülkede AK Parti’yi harekete geçirmenin örnekleri de var:

İlk somut örnek, Ekrem İmamoğlu’nun İstanbullulara kazandırdığı harika Su ve Ulaşım indirimleri olmadı mı? Sakarya’da Ekrem Başkan geç bile kaldı!