AKP Sakarya Büyük Şehir Başkan adayı Ekrem Yüce’nin mili görüş hareketinde özel bir yeri var. 1989 yılında o günün RP Sakarya il yönetiminin davetiyle şehrimizden gelen Ekrem Yüce kazanma ihtimali olmamasına rağmen kendisine verilen görev gereği Adapazarı Belediye Başkan Adayı olmuştu. Daha sonra yapılan birçok seçimde adaylık söz konusu olduğunda milli görüş camiasının aklına gelen ilk isimlerden oldu. Milli görüş çizgisindeki duruşunu hiç değiştirmeden Ak Partide de görev adamı olmaya devam etti. Bu tutarlı çizgisi onu bugün Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığına taşıdı.

      Ancak bu büyüklükte bir görevi ilk defa üstleniyor. En büyük dezavantajı yaklaşık 20 yıldır bu şehirde yaşamıyor olması. (Gerçi hiçbir zaman irtibatını koparmadı) Ancak bu dezavantaj kullanabilir ise onun için bir avantaj olabilir.

      Belediye personelini ve kapasitesini tam olarak tanımıyor olması, ihalesi yapılan ya da başlamış olan işlerle ilgili bu projelerin mali yükümlülükleri ve aciliyet durumları hakkındaki bilgi eksikliği dezavantaj. Yani Ekrem Yüce’nin belediye ile ilgili ayrıntılı bir fotoğrafa ihtiyacı var.

      Bazen içinde bulunduğumuz durumu objektif olarak değerlendiremeyebiliriz. Dışarıdan bakan biri bizim durumumuzu daha objektif olarak değerlendirir. Ekrem Yüce’nin avantajı ise tam da bu. Ne siyasetin ne basının ne de bir başkasının etkisi altında kalmadan bu fotoğrafı doğru okuyabilir.

      AKP’nin Sakarya’da aldığı oy oranına bakılırsa Ekrem Yüce bu yarışın favorisidir. Ancak sandıklar açılıp oylar sayılmadan seçim kazanılmaz. Ekrem Yüce AKP’nin aldığı oya bakarak bu işi çantada keklik görmemeli. Yüce kendi tanımıyla eğitim, ekonomi ve spor olarak tarif ettiği 3 koşula turizmi de ilave etmeli. Bu konuların paydaşları ile toplanmalı, şehrin avantajlarını ve dezavantajlarını ortaya koyarak bir gelişim ve dönüşüm projesi hazırlamalıdır. Seçmenin önüne ciddi bir vizyon ile çıkılmalıdır.

      Ben Ekrem Yüce’nin Sakarya hayalini görmek istiyorum.

      Sanayide

      Ticarette

      Eğitimde

      Ulaşımda ve lojistikte

      Turizmde

      Şehircilikte

      Mimaride

      Sağlıkta nasıl bir Sakarya hayal ediyor.

      Ekrem Yüce çok güzel şiir okur. Kendisinden özel programlarda bol bol şiir dinleriz. Ama bir seçmen olarak şiir değil şehrin sorunlarını ve çözüm yollarını dinlemek bizi daha mutlu edecek.

      Allah yardımcısı olsun. Allah hayırlı ise kendisine bu görevi nasip etsin. Hayırsız ise etmesin.