18 Temmuz 2017 – Türkiye’nin dijitalleşmesine liderlik etme vizyonu doğrultusunda 4.5G teknolojisini Türkiye'de her yerde ve herkese ulaştırmayı hedefleyen Vodafone, bu kapsamda önemli bir altyapı yatırımını daha hayata geçirdi. Son dönemde yaptığı yatırımlarla Sakarya’daki 4.5G altyapısını tamamen yenileyen Vodafone, Sakarya’daki 4.5G kapsama alanını iki katına çıkardı.

Her yerden hızlı ve kolay kullanım

Vodafone, bu sayede Sakaryalılara her yerden 4.5G teknolojisinden hızlı ve kolay bir şekilde kullanma fırsatı sunuyor. Üstün 4.5G teknolojisini abonelerine deneyimletmek için özel bir kampanya da düzenleyen Vodafone, kampanya kapsamında Sakaryalı kullanıcılara 06 Temmuz-06 Ağustos tarihleri arasında 4 GB’lık ücretsiz internet paketi veriyor. Son bir ay içerisinde 4.5G kullanımı yapmayan abonelerin yararlanabileceği kampanyaya 4bucakG yazıp 4545’e yollayarak katılım sağlanabiliyor.

“4bucakG stratejimizin en önemli ayağı kapsama alanımızı genişletmek”

4.5G teknolojisiyle Türkiye'nin 81 ilinde en ücra köşeye kadar en iyi hizmeti vermeyi ve herkesi 4.5G teknolojisiyle buluşturmayı hedeflediklerini belirten Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Engin Aksoy, “Türkiye'nin dört bucağına 4.5G teknolojisini götürmeyi hedefleyen Vodafone olarak her vatandaşımızın çok yüksek hızlarda internete bağlanabilmesini istiyoruz. 4.5G’yi Türkiye’nin en ücra köşesine kadar götürme hedefimiz doğrultusunda başlattığımız ‘4bucakG’ stratejimizin en önemli ayağını da kapsama alanımızı genişletmek oluşturuyor. Bu kapsamda Sakarya’daki abonelerimize daha iyi bir 4.5G deneyimi yaşatmak ve onların her an her yerde bu teknolojiden faydalanmalarını sağlamak için altyapımızı yenileyerek kapsama alanımızı iki katına çıkardık. 3G teknolojisine göre 10 kat daha hızlı olan 4.5G’yi abonelerimiz, faturalarına ek hiçbir ücret ödemeden kullanabiliyor. 4.5G teknolojisi ile yüksek kaliteli ses görüşmesi VoLTE’nin yanı sıra görüntülü konuşma yapabilen abonelerimiz, cihazlarının veya SIM kartlarının bu teknolojiyle uyumlu olup olmadığını kolayca öğrenebiliyor. Türkiye’deki en geniş 4,5G kapsamasına sahip ve Türkiye’de en çok 4.5G abonesi olan operatör olarak sunduğumuz bu hizmetin kalitesini ve kapsama alanını artırmak için de yatırımlarımıza aralıksız bir şekilde devam edeceğiz” dedi.

Vodafone Türkiye hakkında

Gelirler bakımından dünyanın en büyük uluslararası mobil iletişim şirketlerinden biri olan Vodafone Grubu’nun bünyesinde yer alan Vodafone Türkiye, 31 Mart 2017 itibariyle hizmet sunduğu 22,8 milyon abonesiyle Türkiye’nin ikinci büyük mobil iletişim şirketidir. Türkiye’nin en büyük uluslararası doğrudan yatırımcılarından olan Vodafone Türkiye’nin bugüne kadar toplam yatırımları 20 milyar TL’ye ulaşmıştır. 2010’da Borusan Telekom’u bünyesine katan Vodafone Türkiye, 2011’de de Türkiye’nin en büyük alternatif telekom operatörlerinden Koç.net’i bünyesine dâhil etmiştir. Türkiye’nin dijitalleşmesine liderlik etme vizyonu doğrultusunda bireylere ve kurumlara mobil ses, sabit ses, mobil internet, ADSL ve fiber hizmetleri sunan Vodafone Türkiye, yaklaşık 3.300’ü aşkın çalışan kadrosu, 1.200’ü aşkın perakende mağazası ve ekosisteminde bulunan 43.000 paydaşı ile faaliyet göstermektedir.

Editör: TE Bilişim