Varol açıklamasını şöyle sürdürdü, “Yüzde 11,87'ye ulaşan enflasyon rakamı memurun cebinden almaya devam ediyor. Ocak'taki yüzde 3'lük zam, 2.71 geride kaldı. Temmuz enflasyon farkı ödemesi geçmiş zararları karşılamayacak. Memur ve emeklilerin zam politikasında değişiklik yapılmalıdır. Yüzdelik zammın yanı sıra ekonomik büyüme artı refah payı uygulanmalıdır”

ENFLASYON

“Enflasyon sepeti içindeki birçok madde doğrudan çalışanların hayatını etkileyen maddeler değildir. Mevcut sistem gerçekçi değildir, "Memur ve emeklileri ilgilendiren enflasyon kalemleri üzerinden bir enflasyon hesaplaması yapılması daha doğru ve mantıklı olacaktır”

ORTALAMA MAAŞ

 Ekonomik büyüme artı refah payı uygulaması yapılmadığı sürece, enflasyon oranında zam, enflasyon farkı da verilse, sıfır zam anlamına gelmektedir.

 Bu uygulama yapılmadığı için 2002 yılından bu yana ortalama memur maaşında aylık 1.085 TL, en düşük memur maaşında 515 TL düşüş olmuştur.

Zam politikasıyla birlikte, vergi dilimleri problemi de beraberce değerlendirilmeli, kaşıkla verip kepçeyle alma devri sona erdirilmelidir.

 Tüm bu tedbirler alınmadığı sürece, alınan zamlar rakamsal olarak artmış gibi görünecek, ancak alım gücümüz yıllar içerisinde düşecektir”

Editör: TE Bilişim