Vakıf Katılım Genel Müdürü İkram Göktaş, yıl sonuna kadar en az 30 şube açmayı amaçladıklarını belirterek “Vakıf Katılım olarak çıktığımız yolda ülkemize ekonomik olarak büyük katkılar yapan Sakarya’nın yanında olacağız ve kalkınmasına katkıda bulunacak projelere destek vereceğiz” dedi.
Vakıfların paylaşım kültürünü ve kamunun gücünü birleştirerek katılım bankacılığına yeni bir soluk getirmek hedefiyle 2016 yılı şubat ayında hizmete giren Vakıf Katılım Bankası, bu kapsamda Adapazarı Şubesi’ni hizmete sundu. Vakıf Katılım, bireysel müşterilerin ve KOBİ’lerin her türlü finansal ihtiyaçlarını karşılamayı ve birikimlerini değerlendirirken onlara destek olmayı da hedefliyor.
Atatürk Bulvarı üzerinde kurulan Vakıf Katılım Bankası Adapazarı Şubesi’nin açılışına Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Adapazarı Belediye Başkanı Süleyman Dişli, AK Parti İl Başkanı Fevzi Kılıç, SATSO Başkanı Mahmut Kösemusul ve Vakıf Katılım Genel Müdürü İkram Göktaş ve davetliler katıldı.
Açılış töreninde bir açıklama yapan Vakıf Katılım Bankası Genel Müdürü İkram Göktaş, katılım bankacılığının Türkiye’de kamu yatırımları ile birlikte yeni bir boyut kazandığını belirterek, “Belki sektörün en genç oyuncusuyuz. Ama yüzyıllara dayanan vakıf kültürü, kurucumuz Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün geçmiş bankacılık/katılım bankacılığı tecrübeleri ve kamu desteği doğrultusunda hızlı bir büyüme süreci geçireceğimizi öngörüyoruz. Yeni bir katılım bankası olarak ilk etapta hızla şubeleşmek ve olabildiğince çok müşteriye temas etmek için çalışıyoruz. Bu doğrultuda kısa bir süre içerisinde 19 şube açarak coğrafi olarak ülkemizin önemli bir kısmına eriştik. Şubeleşme çalışmalarımızı sürdürerek 2016 sonunda en az 30 şubeye ve yaklaşık 500 çalışan sayısına ulaşmayı hedefliyoruz. Şube açtığımız bölgelerde halkımızın yoğun ilgisiyle karşılaşıyoruz; bize gösterilen bu teveccüh çalışma azmimizi ve inancımızı daha da güçlendiriyor” dedi.
Amaçlarının sektörü büyütmek olduğunu belirten Göktaş, “Vakıf Katılım olarak vizyonumuzu katılım bankacılığında referans kurum olmak şeklinde belirledik. Bu vizyon kapsamında öncelikli amacımız sektörü büyütmek; hem yurt içi hem de yurt dışında daha fazla fonu sisteme dahil etmek ve daha fazla kişiye ulaşmak. Biz de sektörle birlikte büyüme hedefimiz kapsamında katılım bankacılığında pazar payımızın 2018 yılında yüzde 10’lar seviyesine çıkmasını ve 2023’te sektör liderliğini bize getirecek seviyeye ulaşmasını bekliyoruz. Sakarya gerek tarım gerekse sanayi alanında Türkiye’de katma değer üreten önemli şehirler arasında yer alıyor. Vakıf Katılım olarak çıktığımız bu yolda ülkemize ekonomik olarak büyük katkılar yapan Sakarya’nın yanında olacak ve bölgenin kalkınmasına ve gelişmesine katkıda bulunacak projelere destek vereceğiz” diye konuştu.
Konuşmaların sonrası protokol banka hakkında bilgi aldı.

Editör: TE Bilişim