Sakarya Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu toplantısı Geyve’de yapıldı. Koordinasyon Kurul Başkanı Ali Şener Bayraktar başkanlığında bir sosyal tesiste düzenlenen toplantıya, ilçe ziraat odaları başkanları, ilçe tarım müdürleri ve çok sayıda üretici katıldı. Toplantıda konuşan Geyve Ziraat Odası Başkanı Süleyman Pınar, desteklemeler, tohumluklar, sulama sorunları, arazi yolları, pazarlama sorunları ve yörede yaşanılan don olayları ile ilgili açıklamalarda bulundu ve yaşanılan zorlukları anlatarak çözüm için destek istedi.

İŞLEME

Geyve Belediye Başkanı Murat Kaya’da toplantıya konuşmasında ilçesinde yapılan tarımsal faaliyetler hakkında bilgi verdi. Kaya, ‘ Meyve ve sebze deposu olan ilçemizde tarım ile alakalı görüşlerimizi, yaptıklarımızı anlattık. Özellikle son yıllarda ayva üzerine yaptığımız reklam ve tanıtım çalışmalarımız sayesinde ayva meyvemizin katma değerini artırdık. Bu hem çiftçimizin yüzünü güldürdü, hem de ilçemizin tanıtımına büyük katkı sağladı. Üreticimizin ürünlerini işleyecek tesisimiz de kısa sürede faaliyette olacak’ dedi.

COĞRAFİ

Başkan Kaya ayvanın marka tescilini almanın ötesinde bir çalışmalarını olduğunu belirterek, ‘Ayva meyvemizin coğrafi işaretlemesini de yaparak ayva meyvemizin değerini daha da arttıracağız. Tabi sadece ayva meyvemizin değil, diğer tüm meyve sebzelerimizin yerinde değerini arttırmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Tarım bizim olmazsa olmazımız. Ayvanın Başkenti Geyve sloganıyla çıktığımız bu yolda elimizden geleni yapmaya gayret edeceğiz’ dedi.

Editör: TE Bilişim