YARGIYA

Toplantıya Oda Başkanı Feridun Canbaz başkanlık etti. Toplantıya bazı durak başkanları ve birkaç esnaf katıldı. UKOME tarafından 1 Mayıs’ta yürürlüğe konulan fiyat tarifesinin yargıya taşımaya hazırlanan esnaf, yürütmenin durdurulması için konunun yargıya taşınmasını oy birliğiyle kabul etti.

DÖNÜŞÜ YOK

Taksi dolmuş ücretinin 1,75 lira kalmasını isteyen dolmuşçu esnafı, zammı çok buluyor. Gece tarifesi ve çift ücret uygulaması da yeni tarifeye göre kalktı. Esnaf buna karşı çıkarken zam talebi olmadıklarını yineledi.  Oda Başkanı Canbaz, artık geri dönüş yolunun olmadığını söyledi.

İSTEMİYORUZ

Canbaz, UKOME tarafından açıklanan tarifenin kabul edilemez olduğunu söyledi. Canbaz, ‘Biz zam istemedik. Buna rağmen al bunu uygula dediler. Bu zammın uygulanabilir bir tarafı da yok. Dayatılan bu zammı esnaf istemiyor. Esnaf istemiyorsa biz bunu nasıl dayatabiliriz’ dedi.

SON SÖZ

Büyükşehir Belediyesi ile görüşemediklerini söyleyen Canbaz, “Esnafı yok sayamazlar. Hep bizden fedakarlık bekliyorlar. Birçok teklifi minibüsçü esnafına götürdük, kabul etmiyorlar. Bu işi mahkemede çözmekten başka bir yol kalmadı. Biz sustukça iş çıkmaz girdi. Son sözü yargı söylesin” dedi

ERGÜN BULUT

Şeker Durak Başkanı Ergün Bulut, zam meselesinin artık çözülmesini gerektiğini söyleyerek, “Biz esnafa bir şey anlatamıyoruz. Buyursunlar anlatsınlar. Esnafın yanındayız diyenler nerede? Başkan Zeki Toçoğlu bu esnafın sesini niye duymuyor? Kimse bize bir şeyleri dayat mısın” dedi.

ENGİN SELEN

Cezaevi Durak Başkanı Engin Selen ise, “Öğrenci de fedakarlık yaptık olmadı. Fiyat sunduk kabul etmediler. Çözümsüzlükten yanalar. Sorunumuz çok gören yok. Atılması gereken adımlar artık atılsın. Esnafın ne kadar yanında olduklarını biz artık sözle değil de bir gerçekte görelim” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim