Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası bünyesinde faaliyetlerinin sürdüren Isıtma, Soğutma ve Mekanik Tesisatçıların oluşturduğu 7. Meslek Komitesi de Tesisat Teknoloji ve İklimlendirme toplantısına iştirak etti.

Sakarya İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş yönetiminde gerçekleştirilen Tesisat Teknolojisi ve İklimlendirme toplantıya, SATSO Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Doğan Çatalbaş ve Komite Başkanı Emre Şahin’in sektör adına katıldığı toplantıya tesisat teknolojisi ve iklimlendirme Alanı Alan şefleri ve Okul Müdürleri iştirak etti.

Toplantıda tesisat teknolojisi ve iklimlendirme sektöründe eleman yetersizliği ve bu konuda çözüm önerileri görüşülürken meslek liselerindeki tesisat teknolojisi bölümünde her yıl 66 öğrenci mezun olduğu ve bu mezun öğrencilerin hemen iş bulma olanağına sahip olduğu dile getirildi.

Sektörün gelişen ve sürekli yenilenen bir alan olduğu göz önüne alındığında toplam meslek lisesinde toplam 324 öğrencinin eğitim aldığı ve bu bölümden her yıl mezun olan 66 öğrencinin işsizlik sorunu ile karşılaşmadan işe yerleştirilmelerine rağmen yetişmiş eleman ihtiyacını karşılayacak kadar yeterli bir oranda olmadığı dile getirildi.

Tesisat bölümünde eğitim alarak mezun olan meslek lisesi öğrencilerinin işsiz kalmadığının altını çizen SATSO 7. Meslek Komitesi’nden Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Doğan Çatalbaş, bölümün tercih edilmesinin bu anlamda sektör açısından önemine değindi.

Komite Başkanı Emre Şahin ise, tesisat bölümünün mezun sayılarının artırılması gerektiğini vurgulayarak, sektörde nitelikli ve daha fazla kalifiye eleman ihtiyacı olduğunu ve bu konuda sektör olarak destek olacaklarını ifade etti. Şahin ayrıca,  “Bu çalışmaları yaparken bölüm birleştirme, tek yere toplama, bölüm kapatma veya taşıma gibi faaliyetler bölümün körelmesine neden olacaksa, mesleki eğitim konusunda daha sürdürülebilir bir politika geliştirilebilir” diye konuştu.

İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş ise mesleki ve teknik eğitime yönelik toplumsal algının olumlu yönde değiştirilmesi için ailelerle, sektörle daha yakın işbirliğinde çalışmalar yapılacağını söyledi. 

Editör: TE Bilişim