İşçi haklarının aşındırılmasına yönelik girişimlerin devam ettiğini belirten KOOP-İŞ Sendikası Genel Başkanı ve Türk-İş Teşkilatlanma Sekreteri Eyüp Alemdar, "Kıdem tazminatında tetikte durmalıyız" dedi.

TÜRK-İŞ Teşkilatlandırma Sekreteri ve KOOP-İŞ Genel Başkanı Eyüp Alemdar, işçi haklarına yönelik geriletme çabalarının devam ettiğini, Tükiye'nin de bu alanda ciddi sorunları bulunduğunu vurguladı. KOOP-İŞ Sendikası Van Şube Genel Kuruluna katılan Eyüp Alemdar, burada yaptığı konuşmada, kıdem tazminatının gündemden düştüğünü ancak bu konuda kendilerini rahat hissetmediklerini söyledi. Eyüp Alemdar, özel sektör perakende zincir mağazalarında örgütlenmeye de ağırlık verdiklerini kaydetti.

"Kıdem tazminatında tehlike geçmiş değil"

Gelişmiş ülkeler dahil işçi haklarının aşındırılmasına yönelik girişimlerin devam ettiğini belirten Eyüp Alemdar, Ne yazık ki, ülkemizde çalışanlar açısından özellikle örgütsüz çalışan milyonlar açısından iyi bir tabloyla karşı karşıya değiliz" dedi.

Kıdem tazminatının fona dönüştürülmesi yönündeki girişimleri hatırlatan Eyüp Alemdar, uzun zamandır bakanlar değişmesine rağmen bu konunun gündemde tutulduğunu belirtti. Son yapılan çalışmanın "rafa kaldırıldığını" söyleyen Alemdar ancak kendilerini rahat hissetmediklerini belirterek, " Ancak bizim için tehlike geçmiş değil. Her an yeni bir çalışma, yeni bir taslak önümüze gelebilir. Kıdem tazminatı hakkımızda ortaya çıkacak bir hak kaybını ya da bir geri gidişi, asla kabul etmeyeceğiz. Ancak bu haktan yararlanamayanların, yararlanmasını sağlayacak, bu hakkı yaygınlaştıracak, koşullarını daha da iyileştirecek modeller üzerine konuşabiliriz. Onun dışında bu konu bizim için kırmızı çizgidir. Ve öyle kalacaktır" diye konuştu.

Alemdar, Başbakan Binali Yıldırım'ın taşeron işçilerin kamu kadrolarına alınması yönünde kendilerine söz verdiğini de belirtti.

Editör: TE Bilişim