Yaman şöyle devam etti, “Kamuda çalışan ve taşeron olarak adlandırılan, tarafımızdan ise kölelik düzeni olarak değerlendirdiğimiz yaklaşık 900 bin taşeron işçisi ile ilgili Türk-İş bugün kadar her platformda sorunları dile getirmiş ve nihayet bugün (Dün) 5 Aralık 2017 tarihinde Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından yapılan açıklama ile hedefe varılmıştır”
52 GÜNLÜK İKRAMİYE
“Kamuda çalışan taşeron işçileri bundan böyle daimi işçi statüsüne geçirilecek, süresiz sözleşme yapılacak, yılda 52 günlük ikramiye verilecek ve Toplu İş Sözleşmesi düzeninde yeni haklar alınacaktır. Sayın Cumhurbaşkanımızın yapmış olduğu bu açıklama sendikalar, çalışanlar arasında büyük bir sevinç yaşatmıştır”
HAYIRLI OLSUN
“Sayın Cumhurbaşkanımıza, Sayın Çalışma Bakanımıza şükranlarımızı sunuyoruz. Özellikle her platformda konuyu gündeme taşıyan Türk-İş Genel Bakanı Sayın Ergün Atalay’a ve Türk-İş Yönetimine teşekkür ediyoruz. Bunun yanı sıra kamuda bulunan 23 bin geçici işçinin çalışma sürelerinin 5 ay 29 günden 9 ay 29 güne çıkarılması sevincimizi paylaşır bütün taşeron çalışanlarımıza hayırlar getirmesini temenni ediyoruz”

Editör: TE Bilişim