İlçe Kaymakamlığı tarafından açılan SODAM'da kursiyerler 11 farklı dalda eğitimlerine devam ediyor. Bu güne kadar toplam bin 148 kursiyerin eğitim aldığı SODAM'da ilçe kaymakamlığı tarafından farklı bir projeye daha imza atıldı.SODAM'ın eğitim kurumu olmasının yanında kursiyerlerin ailelerine katkı sağlaması, ürünlerin tek elden pazarlanması amacıyla kaymakamlık bünyesinde kamu iktisadi işletmesi kuruldu.

EL EMEĞİ

Sapanca Kaymakamı Ali Ada, kurulan şirketle kadınların ekonomik anlamda önünü açmak hedefinde olduklarını söyledi. Ada, ‘Bayanlarımız bu kurslarda hem eğitim alıyor hem de kendilerini geliştiriyor. İşin ikinci adımında ise zorluk çekiyorlar. Yani el emeği göz nuru bu çalışmalarını pazarlamakta, aile bütçesine katkı sağlamakta zorlanıyorlar’ dedi.

TURİZM

Ada, ‘Kaymakamlık olarak gelen talepler üzerine harekete geçtik ve bayanlarımızın ürünlerini pazarlama konusunda önlerini açmak amacıyla şirket kurduk. Sapanca turizm bölgesi ve çok sayıda işletmemiz mevcut. Gerek bu işletmelerde açacağımız stantlar üzerinden turistlere satışlar gerçekleştirerek gerekse bu işletmelerin kendilerine ürünler satarak bayanlarımıza gelir elde etmeyi planlıyoruz’ 

Editör: TE Bilişim