Karadeniz Havzası İşbirliği Programı'na hazırlanan Proje için Proje Koordinatörü Doç. Dr. Selim İnançlı ve ekibi Söğütlü Belediye Başkanı Hüseyin Genç’i makamında ziyaret ettiler. 2014- 2020 Dönemi  Birinci Proje  Teklif Çağrısı için hazırlanan proje  hakkında bilgi vererek Başkan Genç ile istişarede bulundular.

Organik Tarım Alanlarının Tespiti, Bilinçlendirme, Eğitim ve Uluslararası İşbirliği Platformunun Kurulumu Adlı Proje hakkında Doç. Dr. Selim İnançlı şunları söyledi: "24 Ay olarak planlanan proje kapsamında; Türkiye, Yunanistan, Gürcistan, Romanya ve Moldova ülkelerinden ortaklar ile ülkelerde bulunan organik tarım alanları tespiti, organik tarım hakkında bilinçlendirme ve üreticilere eğitim verilmesi gibi konularda hassasiyetin sağlanması planlanmaktadır. Bu Proje kapsamında karşılıklı seyahatlerle tecrübe paylaşımları, Uluslar arası sempozyum düzenlenmesi  ve ortak bir ağ oluşturup bu ağ üzerinden Uluslararası işbirliklerinin yapılması amaçlanmıştır." dedi.

Selim İnançlı ve Ekibi Proje ile ilgili Kurumsal Yapısının Kurulmasında partnerlerin proje ekibi kurması, partnerlerin organik tarım potansiyelini tespit etmesi, belge ve saha analizi raporlarının proje koordinatörü ile paylaşımı gibi birçok konuda kolaylık sağlanmasından bahsetti.

Başkan Hüseyin Genç; "Bu projenin başta ilimize, ilçemize çok faydalı olacağını düşünüyorum. Böyle bir projenin ortağı olarak tarım sektörüne ilçemizde yeni bir kapı açacak olmanın heyecanı içerisindeyim. Proje ilgililerce değerlendirilip kabul gördükten sonra da tanıtım ve bilgilendirmelerle büyük adımlar atacağız." dedi.

 

Editör: TE Bilişim