Tarım ürünlerin sınır sız ithalat yetkisi verilmesine sert tepki gösteren Ziraat odası başkanı Ercan ateş Ankara’ya giderek çiftçilerin rahatsızlığını yetkilere birinci ağızdan aktaracaklarını söyledi.

Ercan Ateş, çiftçiler olarak yurt dışından ithalatı asla kabul etmeyeceğini belirtti. Ateş, “Geçen hafta Ankara’ya gittik ve mısırda ithalatın sonlandırılması konusunda siyasilere taleplerimizi ilettik. Biz, mısırla uğraşırken şimdi de bütün tarım ürünlere sınırsız ithalat izni çıktı. Ortalık karışacak” diye konuştu.

Toprak Mahsulleri Ofisi'ne (TMO) her türlü tarımsal ürünü Kamu İhale Kanunu'na (KİK) tabi olmaksızın yurtiçinden veya yurtdışından satın alma yetkisi verilmesine tepki gösteren. Başkan Ercan Ateş sözlerine şöyle sürdürdü: Bu konu için yeniden Ankara’ya gidip temaslarda bulunacağız. Böyle bir şeyi kabul etmek mümkün değil. Yerli üretimi desteklemek yerine sınırsız ithalat iznini kim, ne ile açıklayacak? 8-10 firmanın cebine güzel bir para girecek bütün mesele budur. “ Diye konuştu

Editör: TE Bilişim