Sapanca turizm ilçesi olmalı

Sapanca’nın içinde bulunduğu alan itibari ile bir turizm beldesi olması gerektiğini ve ilçenin içerisinde bulunan eksikliklerin nasıl çözüle bilineceği hakkında bilgi veren Sapanca Belediye Başkanı Doç. Dr. Aydın Yılmazer, “Sapanca, şehrimizin en gözde ilçelerinden biri. Ancak bu güzel yaşam alanını daha verimli bir şekilde, ekonomiye ve turizme de katkı sağlayacak biçimde kullanabiliriz. Öncelikle burada daha iyi ve sağlıklı bir turizm ortamı sağlamak istiyorsak, ilçemiz resmi olarak kısmi şekilde turizm alanı kapsamında yer almalı. Yine bir diğer husus yol. Kocaeli- Sapanca arası duble yol olması hem Sapanca’ ya ulaşımı kolaylaştıracaktır hem de ilçede ki turizm hareketliliğini arttıracaktır.

Biz Sapanca’yı kullanarak korumak istiyoruz. Buraya yapılacak yatırımlar ileri de ilçenin kendini amorti etmesi demektir. Bir diğer husus ise derelerin ıslah edilmesi ve içme suyu ihtiyacının karşılanmasıdır. Bu çok önemli çünkü şehir olarak birçok nehir, akarsu ve göle sahibiz. Bunları en iyi şekilde değerlendirmeliyiz. Tabii bunun için de siz değerli Sivil Toplum Kuruluşlarımızın da destekleri bizim için büyük önem taşıyor. Özellikle MÜSİAD’ın desteğini görmek bizleri sevindirir.” Şeklinde konuştu.

İyi işlerin destekçisi olacağız

Sapanca’ da yeni olduğunu ancak gerekli görülen çalışmalara desteklerine esirgemeyeceklerini belirten Sapanca Kaymakamı Ali Ada, “ Her geçen gün şehre daha da adapte olup, şehir adına yapılabilecek güzel işlerde belirli bir rol üstlenerek bunun üzerinden bu işler de üzerimize düşen vazifeyi layığı ile yerine getirmenin çabasında olacağız. Tabii ki bunu tek başımıza yapmayacağız. Başta ilçe halkının da yardıma ve isteği olmak üzere Sivil Toplum Kuruluşlarının da yapılacak projeler de önemi ve görevi büyük. Birlikte hareket edildiği takdir de Sapanca’nın çok daha güzel yerlere gelebileceğine inanıyorum” Dedi.

Üzerimize düşeni yapacağız

MÜSİAD olarak ekonomik alanda, sanayi ve turizm sektörlerinde gerekli desteği her zaman verdiklerini ve vermeye devam edeceklerini de vurgulayan MÜSİAD Sakarya Başkanı Yaşar Coşkun, “MÜSİAD olarak şehrimizin her anlam da kalkınması ve iyi işler çıkarması adına her dönem olduğu gibi bu dönem de üzerimize düşen vazifeyi en iyi şekilde yerine getireceğiz. Bize yüklenen bu sorumluluk şehrimize katkı yapmak babında MÜSİAD Ailesi olarak bizlere gurur vermekte. Bu gün burada şunu da gönül rahatlığıyla söyleyebilirim ki biz Sakarya için atılacak her güzel adımda koşmaya hazırız.

Ayrıca bu gün burada bizleri ağırlayan Yönetim Kurulu Üyemiz ve Eğitim Komisyonu Başkanımız Yusuf Erkan’ a teşekkür ediyorum. Yine bu güz davetimize icabet edip bizleri yalnız bırakmayan Sapanca Belediye Başkanı Doç. Dr. Sayın Aydın Yılmazer’e ve Sapanca Kaymakamı Sayın Ali Ada’ya ayrıca teşekkür ederim.” Dedi.

Editör: TE Bilişim