İstişare Toplantısı

Dörtyol Çevre Sanayi Çarşıları Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Başkanı İsmail Günay, Başkan Yardımcıları Aykut Kobaş ve Mehmet Kurt ile kooperatif yönetimi ev sahipliğinde, Yeni Sanayi Sitesi için istişare toplantısı gerçekleştirildi.

Kimler Katıldı?

AK Parti Sakarya Milletvekili Prof. Dr. Mustafa İsen, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, Arifiye Belediye Başkanı İsmail Karakullukçu, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı İl Müdürü Özcan Keskin’in katılımlarıyla başlayan toplantının açılış konuşmasını yapan Kooperatif Başkanı İsmail Günay, “Dörtyol ve çevresinde otomotiv ticareti yapan yaklaşık 2000 esnafımızı ilgilendiren çok önemli bir çalışmayı hayata geçirmenin mutluluğunu yaşıyoruz.” diyerek destekleri için katılımcılara teşekkür etti.

Düzenli Sanayileşme İçin Çalışıyoruz

Prof. İsen, yaptığı konuşmada, esnafın, şehrin geleceğine yönelik gerçekleştirilen çalışmalara destek vermesinin önemine değindi. Sakarya’nın düzenli bir sanayileşme anlamında önemli gelişmeler yaşadığını aktaran İsen Hoca, “Şehrimiz son dönemde sanayi başta olmak üzere her alanda önemli gelişmelerle karşılaşıyor, potansiyelini harekete geçiriyor. Eğitimde, üretimde ve ihracatta başarılı bir seyir görüyoruz ancak yeterli bulmuyoruz ve daha iyi olmamız gerektiği kanaatindeyiz. Karasu Limanı ve entegre demiryolu bağlantısı tam kapasite çalıştığında, otomotiv sektöründe hedeflenen üretim yakalandığında, düzenli sanayileşme projeleri hayata geçtiğinde, şehrimiz bambaşka bir konumda olacak. Esnafımız da bu değişim ve dönüşümü bilmeli, çalışmalı ve destek vermelidir.” diye konuştu.

Yeni Sanayi Sitesi’ne Bakanlık Desteği

Sanayi Sitesi’ne Bakanlık desteğinin olduğunu belirten İsen Hoca, “Üreten kesimin her zaman destekçisiyiz. Siz varsanız, biz varız. Sanayi Bakanlığımız 157 bin metrekare alan ve 216 ortaklı olarak oluşması planlanan Yeni Sanayi Sitesi için gereken tüm çalışmaları yürütecek. Sizlerle birlikte biz de bu işin takipçisi olacak ve örnek bir Sanayi Sitesi’ne inşallah kavuşacağız. Böylece şehrimizin giriş noktaları için de hedeflediğimiz güzel görüntüler için yeni projeleri hayata geçireceğiz.” ifadelerini kullandı.

Kümelenmeler Başarıyı Getirecek

Kurulacak Yeni Sanayi Sitesi’nin, sanayide ve ticarette hedeflenen kümelenme çalışmalarının önemli bir parçası olacağını vurgulayan SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, “Yeni Sanayi Sitemiz, tıpkı Organize Sanayi Bölgeleri’nde olduğu gibi çarpık yapılaşmayı önleyen, düzenli sanayileşme adına örnek olacak bir çalışma olacak. Valimiz, Milletvekillerimiz, Büyükşehir Belediye Başkanımız, Belediye Başkanlarımız hep birlikte esnafımız için, şehrimizin geleceği için çalışıyoruz. Görüntü kirliliği oluşturan, çarpık ve dağınık yapılaşmaları inşallah hep birlikte ortadan kaldırmış olacak; sanayi ve ticarette örnek kümelenme çalışmaları ile başarıya ulaşacağız.” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim