Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği Genel Başkanı Nail Olpak; MÜSİAD Sakarya Şubesi’nin davetlisi olarak geldiği Sakarya’da; “Gelecek Senin, Sahip Çık!” konulu konferans verdi. Yoğun katılımın sağlandığı programda; MÜSİAD geleceğe sahip çıkacağını tüm üyeleriyle bir kez daha ortaya koydu

 

MÜSİAD Sakarya Şubesi her ay gerçekleştirdiği konferans, eğitim ve seminer çerçevesinde bu ay Genel Başkanları Nail Olpak’ı konuk etti. Serdivan Belediyesi Konferans Salonu’nda yoğun katılımla gerçekleşen “Gelecek Senin, Sahip Çık!” konulu konferansa; AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şaban Dişli, AK Parti Sakarya Milletvekili Ayhan Sefer Üstün, MÜSİAD Genel Başkan Yardımcısı Abdurrahman Kaanlar, 25. Dönem Sakarya Milletvekili Ali İnci, Ak Parti Sakarya İl Başkanı Fevzi Kılıç, Sardivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü, Taraklı Belediye Başkanı Tacettin Özkaraman, İşkur Sakarya İl Müdürü Tekin Kaya, SMMMO Başkanı Ertuğrul Kocacık, Hak-İş Sakarya İl Başkanı Mesut Gökdemir, SAMİB Başkanı Günay Güneş, SAMOB Başkanı Ramazan Çokal, Sakarya Giad Başkanı Gökhan Korkmaz katıldı.

 

COŞKUN: “Avrupa gerçek yüzünü göstermiştir”

Programın açılış konuşmasını Avrupa’da bakanlara yapılan davranışlardan dolayı kınayarak başlayan MÜSİAD Sakarya Şube Başkanı Yaşar Coşkun; “Geçtiğimiz günlerde Avrupa’nın çeşitli ülkelerinde bakanlarımıza yapılan davranışlardan dolayı, gerçek yüzlerini gösteren sözde demokrasi ülkeleri olduğunu iddia edenlere buradan yaptıklarının ne insan haklarıyla, nede demokrasiyle hiçbir ilgisi olmadığını ve bu tutumlarının tam bir barbarlık olduğunu belirtmek isterim. İşte, Avrupa gerçek yüzünü göstermiştir. Evet, önümüzde ülkemiz ve İslam dünyasını ilgilendiren bir referandum halk oylaması yapılacak, inşallah bu sonuç bizlerin beklentilerinin daha üstünde olacak ve ülkemiz adına güzel bir sonuç çıkacaktır. Biz işadamları için Ekonomik istikrar, siyasi istikrar ve siyasi bağımsızlık en önemli güvencemizdir. 16 Nisan politik bir tercih değil, hayati bir tercihtir. 15 Temmuz gibi hain kalkışmaların yaşanmaması için “evet” demeliyiz.  16 Nisan sürecinde ve bundan sonra ki süreçlerde Sayın Cumhurbaşkanımızın arkasında değil, sonuna kadar yanında olmalıyız” dedi.

 

2023 hedefleri için Cumhurbaşkanlığı

Yönetim Sistemini hayata geçirmeliyiz

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şaban Dişli ise; “Geçmişte Sultan Abdülhamid'e yapılanların şimdi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yapılmaktadır. Avrupa'nın 2008'den bu yana krizden çıkamadığı için, Batı'da yabancı düşmanlığı başlatmıştır. Bunlar, Cumhurbaşkanımızın 2011 yılında koyduğu 2023 hedefleriyle alakalı. 2023'te Türkiye, dünyanın en büyük ekonomisinden birisi olacak. 2 trilyon dolar gayri safi yurt içi hasılası, 25 bin dolar kişi başına düşen milli geliri olacak. Biz hızlı karar verebilmek, 2023 hedeflerine hızlı ulaşabilmek için bu cumhurbaşkanlığı yönetim sistemini hayata geçirmemiz lazım" dedi.

 

OLPAK: “16 Nisan iş dünyası için önemli bir kazanç olacaktır”

 “Gelecek Senin, Sahip Çık!” konulu konferansına derneğin çalışmaları ve hedefleriyle ilgili bilgiler vererek başlayan; MÜSİAD Genel Başkanları Nail Olpak; geçmişteki darbeler ile muhtıralara değinerek o süreçlerin bir daha yaşanmamasını temenni etti. Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminden bahseden Nail Olpak; “MÜSİAD olarak bizlere göre, 16 Nisan'da önümüze sunulan anayasa değişikliği bir tercih değil bir ihtiyaçtır. Biz iş dünyası olarak anayasalardan etkilendik ve etkileniyoruz. Biz mevcut sistemin arızalı olduğunu ifade eden gruplardan bir tanesiyiz. O anayasanın uygulamalarına geldiğinde meşru iktidarları köşeye sıkıştırmak ve iş dünyasının ayağını bağlamak şeklinde çalıştığını görüyoruz. Özellikle son iki darbe anayasasının çerçevesinde bunu görüyoruz. Milletin desteğini arkasına almayı başaranlar olduğu zaman da o maddelerin aralarına koydukları tuzaklarla bizi ve siyasetçileri köşeye sıkıştıran o garip vesayetçi zihniyetle karşı karşıya kaldık. İş dünyası olarak engellerin olabildiğince bizden uzaklaşmasını ve kaosun olmamasını isteriz. Verimsizlik, zamanında iş yapmamak, iş dünyasını batırır. Belirsizlik iş dünyası açısından çok kötü. Bu referandum inşallah iş dünyası için önemli bir fırsat olacaktır. Onun için 'Gelecek Senin Sahip Çık' diyoruz. Çok fazla seçim bizi yoruyor. Eğer millet bu noktada tercihini 'evet'ten yana kullanırsa 5 yılda bir seçimle karşı karşıya kalacağız. Biz, bir yılda iki defa sandığa gittikten sonra 5 yıl sandığa gitmeyeceğiz. Ben iş dünyası için bunun çok önemli bir kazanç olduğunu düşünüyorum” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim