Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Akgün Altuğ, Meclis Başkanı Talip Kuriş, Sakarya Ticaret Borsası Başkanvekili Nizamettin Sarı, Akyazı Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şinasi Bayraktar, Akyazı Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ali Şener Bayraktar, Meclis Başkanları, Yönetim Kurulu Üyeleri ile birlikte, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Sakarya Milletvekillerini ziyaret ederek Sakarya adına yapılan çalışmalar ve planlanan projeler ile ilgili görüş alışverişinde bulundular.

Sakarya Milletvekilleri; Ali İhsan Yavuz, Recep Uncuoğlu, Çiğdem Erdoğan Atabek, Engin Özkoç, Levent Bülbül, Ümit Dikbayır’ı ziyaret eden heyet, milletvekillerine yeni görevlerinde başarılar dileyerek Sakarya ile ilgili işbirliği ve güç birliği talebinde bulundular.

Sakarya Heyeti, TBMM’de AK Parti Sakarya Milletvekilleri; Ali İhsan Yavuz, Recep Uncuoğlu, Çiğdem Erdoğan Atabek Sakarya heyeti ile müşterek bir görüşmede bir araya geldi.

Toplantıda konuşan Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ, Sakarya ile ilgili değerlendirmelerde bulunarak SATSO’nun çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Başkan Altuğ konuşmasında şunları dile getirdi:

Üreten Şehirler Ekonomide Ön Plandadır

“Sakarya bulunduğu konum itibariyle önemli bir şehir ve üretim şehri olarak gelişiyor. Yatırımlar için en gözde bölgelerden biriyiz. İlimiz için sanayiyi ticarete, tarımı, turizme tercih etme gibi bir lüksümüz yok. İlimizin her alanda gelişmesi en önemli hedefimizdir. Artık tüketim toplumu olarak yolumuza devam edemeyiz. Üretmenin gücüne inanıyorum, ürettikçe büyüyüp gelişeceğiz. Rekabet edebilirlik seviyemizi üst sıralarda tutabilmek için markalaşma ve inovasyona öncelik vermeliyiz. Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası olarak ilimizin ve ülkemiz sorunlarına çözüm üretmeye ve gelişmeye odaklanarak, özellikte üretmek için çalışmalar yapmayı hedefliyoruz. İlimizin bereketli tarım topraklarına zarar vermeden, düzenli bir sanayileşmeden yanayız. Üreten bir şehiriz ve üreten şehirler ekonomik anlamda hep ön plandadır. Sadece sanayide değil kültür ve sanatta da üreten bir şehir olarak bir kimlik kazandırmak amacındayız. Önümüzdeki yıllarda Sakarya, ekonominin içinde önemli olmaya devam edecek. Geleceği hep birlikte planlayalım istiyoruz. Sizlerle birlikte planlama yaparak şehri doğru yerlere götürmek adına her türlü çalışmada yer almak isteriz. Mesleki bir örgütüz ama hitap ettiğimiz kesim ve sahip olduğumuz ekonomik güç itibariyle şehirde olan biten her şey bizim üzerimize vazife diyerek sorumluluk alıyoruz. Sizlerle birlikte hareket etmek ve doğru projelerle ilimizin çıtasını yükseltmekten yanayız. İlimizdeki ekonomi tabanlı sivil toplum örgütlerimizle birlikte şehirdeki her platformda, görüşüne, bilgisine ve tecrübesine başvurulan bir paydaş olmalıyız.

Sakarya’nın Güçlü Lobisi

Lobi faaliyeti içinde olmalıyız. Şehir adına yapılması planlanan birçok çalışma, Ankara’daki lobi faaliyetleri ile sonuçlanıyor. Bizler de lobi faaliyetleri çerçevesinde ekonomik tabanlı derneklerle, sivil toplum örgütleri ile bir arada istişarelerde bulunarak lobi faaliyetlerimizi güçlendirmek hedefindeyiz.” diye konuştu.

Çarpık sanayileşmeyi önlemliyiz

Akyazı Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şinasi Bayraktar da ilimizde çarpık sanayileşmenin önüne geçmek adına OSB’lerin önemine değinerek “Biz Akyazı bölgesinde çarpık sanayileşmenin önüne geçmek istiyoruz. Bu da ancak Organize Sanayi Bölgeleri ile mümkün olacaktır. Düzenli bir sanayileşmeden yanayız. Ayrıca ilçemizde kaplıcalara bağlı sağlık turizminin gelişmesi ve aktifleştirilmesi için de çalışmalar yapmak hedefindeyiz.” dedi.

Bayraktar ayrıca, bölgedeki seracılığı geliştirmek ve düzenli bir şekilde yürütmek için Sera Organize Sanayi Bölgesi oluşturmanın önemli olduğuna da dikkat çekti.

Sakaryalılık Ruhu

Akyazı Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ali Şener Bayraktar da Sakarya’nın sahip olduğu avantajları yeterince değerlendiremediğine vurgu yaparak “Sakarya olarak kozmopolit bir yapıya sahibiz. Mevcut kültürel farklılıklarımızı avantaja dönüştürerek doğru bir yere kanalize etmeliyiz. Hepimiz alt kültürlerimizden önce Sakaryalı olmalıyız. Aidiyet duygumuzu güçlendirmemiz gerekli.” dedi.

Akyazı Ticaret Borsası Başkanı Bayraktar Ayrıca, tarımsal ürün çeşitliliği ve kalitesi açısından Sakarya’nın oldukça yüksek bir potansiyele sahip olduğunu dile getirerek tarım ürünlerinin doğru ve verimli bir şekilde değerlendirilebilmesi için işbirliği çerçevesinde gayret edilmesi gerektiğini ifade etti.

Lisanslı Depoculuk

Sakarya Ticaret Borsası Başkanvekili Nurettin Sarı ise “Ticaret Borsası olarak tarıma bağlı sanayi üzerine çalışmalarımız var ve bu çalışmaları diğer oda ve borsalarımızla da paylaşarak geliştirebiliriz.” dedi.

Lisanslı Depoculuk Projesi ile ilgili de bilgi veren Sarı “Lisanslı Depoculuk sadece ilimiz için değil ülkemizin, gelişmiş ülkeler gibi sağlam ve dinamik bir yapıya kavuşturulabilmesi bakımından lisanslı depoculuk önem arz etmektedir.” diye konuştu.

Sakarya Münbit Bir Şehir

Sakarya Ak Parti Milletvekili Çiğdem Erdoğan Atabek ise söz konusu ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirerek “Burada Sakarya’yı temsil eden makamlar bizim olduğu kadar, siz Sakaryalıların da makamlarıdır. Şehrimizi gelişmesi ve geleceği adına sürekli iletişim ve istişare halinde olmak önemlidir. Şehrimizle ilgili hayallerimiz, planlarımız olmalı. Bu planları birlikte hayata geçirebilmeliyiz. Sakarya gerçekten çok münbit bir şehir. İlimizin ve ülkemizin kıymetini bilmeli potansiyelinin farkında olmalıyız. Ülkemiz ayrıca, hem insanlığı hem islamiyeti dengeli olarak yaşayan bir ülke. Bu bilinçle öncülük etmeliyiz.

Her Alanda Güçlü Bir İl

Sakarya Ak Parti Milletvekili Recep Uncuoğlu ise, Sakarya ciddi bir potansiyeli barındırıyor. Tarımdan turizme, müteşebbisinden, zengin coğrafyasına kadar oldukça güçlü bir iliz. Bu zenginliği en iyi şekilde kullanmak artık çok ortaklı ve işbirlikçi bir kültürle mümkündür. Şehrimizde ortaklık kültürünü geliştirmeli, kurumsallaşmalı, stratejik plan yapabiliyor olmalıyız. Kısa vadeli hesaplar ve çıkarlarla değil uzun vadeli planlamaları sürdürebilmemiz lazım. SATSO’nun bu anlamda çok iyi bir mutfağı var.” diyerek başarılı çalışmalar yapacaklarına inandıklarını ifade etti.

İlimizin Menfaati İçin…

Ak parti genel Başkan Yardımcısı ve Sakarya Ak Parti Milletvekili Ali İhsan Yavuz, “Sakarya’mıza ilişkin meseleleri zaman zaman konuşmalıyız. Birlikte karar alıp takip ederek sonuca ulaşmalıyız. El birliği ile ilimizin menfaati için çalışmak ve takip etmek bizim görevimiz.” diye konuştu

SATSO bir okuldur

Sakarya Heyeti Cumhuriyet Halka Partisi Sakarya Milletvekili Engin Özkoç da söz konusu ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek “Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası, borsa bu gibi meslek odaları birer okuldur. Farklı görüşlerde olmalarına rağmen bir kentte nasıl bir araya gelinir, nasıl birlikte hareket edilir bunun öğretisini yapan bir yer. Orada görev yaparken öğrendiğim şeyler ülkeme ve milletime hizmetim açısından beni çok donanımlı hale getirmiştir. Bizim amacımız TBMM’ de, Sakarya’yı temsil etmek. Bunu elimizden geldiği kadar laikiyle yapmaya çalışıyoruz. Eksiğimiz olduğu zaman hem sivil toplum örgütleri hem de meslek odaları yardımcı oluyor.

İşveren olmadan emekçi olmaz. İşveren olacak, üretecek, istihdam sağlayacak, ülkeye katkıda bulunacak. Sadece sağladığı istihdamla katkısıyla değil dünya pazarındaki yeriyle de bir noktaya gelecek ondan sonra belli bir aşamaya gelir. Siyasilerin vazifesi ‘ben üretiyorum’ diyen insanların eşit rekabet koşullarında dünya da yarışabilmelerini sağlamak. Bir ülkenin iş dünyası sıkıntıdaysa o ülkenin kendisi sıkıntıda demektir” diye konuşarak iş dünyasının önemine değindi.

Bir Olursak Güçlü Oluruz

Sakarya İyi Parti Milletvekili Ümit Dikbayır ise Ben şuna inanıyorum bir olursak güçlü oluruz. Bunun iktidarı, muhalefeti yok biz bir olursak güçlü oluruz. Ben bu çalışmanın faydalı olacağına inanıyorum. Bizim kuvvetli bir lobi yapmamız lazım bunun için de ben ve teşkilatım emrinizdeyiz. Sakarya siyasette ve sivil toplum kuruluşlarının temsiliyeti açısından güçlü bir şehir. Bunu değerlendirmemiz lazım. Birlikten güç doğar bunu hissetmemiz lazım elimizden ne geliyorsa yaparız. Sizlerin de Sakaryalı olarak burada bir odası olduğunu unutmayın” dedi

Sakarya’nın menfaati olan her şey siyaset üstüdür

Milliyetçi Hareket Partisi Sakarya Milletvekili Levent Bülbül de “Biz Sakarya’ nın geleceğiyle alakalı, menfaatine olan her şeyi siyasetin üstünde görmek istiyoruz Bu eğilim ve kararlılıktayız. Bir Sakaryalı olarak, Sakarya için nasıl bir inisiyatif almamız gerekiyorsa hangi makamda, hangi ölçüde, hangi seviyede ne olursa olsun beni her zaman siz yanınızda görün ve görecekseniz de. Biz şehrimizi çok seviyoruz. Benim başka bir memleketim yok. Ben Sakaryalıyım. Sakarya’nın gerek tarımla alakalı sıkıntılarını, gerek sanayisiyle alakalı, şehirleşmesiyle alakalı durumlarını yakından takip ediyor çözümüne yönelik gayret ediyoruz. Milletin menfaatleri söz konusu olunca nefsimizi alta alırız.” diye konuştu.

SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Akgün Altuğ geçtiğimiz haftalarda gerçekleştirilen “Ekonomi İstişare Toplantısı” sonuç raporunu milletvekillerine sundu.

Editör: TE Bilişim