Bir zamanlar içinden küçük bir kamyonetin bile geçebileceği kadar genişliğe sahip olan katlı pazarda yürüme yolu bir metreye kadar düştü. Zabıta denetimi olmayınca esnaf istediği kadar çıkma ile vatandaşa yürüyecek yol bırakmadı.Zabıta ekiplerinin uğramadığı katlı pazarda vatandaş yaşanan karmaşadan şikayetçi.

DENETİM

Pazaryerleri Yönetmeliğine göre satışı yapılan ürünlerin etikette kilo fiyatı belirtilmesi gerekirken esnaf etiket oyunu ile yarım kilo fiyatını etikete yazıyor. Bu şekilde yapılan satışlar zabıta Müdürlüğüne şikayet olarak iletilmesine rağmen Zabıta denetim yapmak yerine “ Gidin derdinizi esnaf odasına anlatın” diyerek vatandaşa çözümsüzlük üretiyor.

SIKINTI

Semt pazarlarında ki düzenin katlı pazara da getirilmesini isteyen vatandaş “ Yürümeye yer yok. Sabah saatlerinde hele hiç girilmiyor. Herkes omuz omuza yürümek zorunda kalıyor. Zorunlu olmadıkça girmek bile istemiyoruz. Vatandaşa eziyet etmekten başka bir şey değil” Semt pazarlarına bir bakın birde katlı pazarın haline. Çok yazık” ifadelerini kullanıyorlar.

Editör: TE Bilişim