KAMERAYLA GÖRÜNTÜLEDİ

Geyve Boğazındaki taş ocağında gerçekleştirilen patlamalar nedeniyle birçok sorun yaşanıyor. Geyve Akıncı Köyü'nde oturan, Akıncı Köyü Vadileri ve Şelalelerini Koruma ve Yaşatma Derneği adı altında dernek kuran Kamuran Tan, İstanbul- Antalya karayolu da olan D-650 Karayolu kenarındaki bu ilginç olayı kamerasıyla görüntüledi.

GÖREVLİNİN ALDIĞI ÖNLEM

Kendisi de emekli patlayıcı uzmanı olan Kamuran Tan'ın kaydettiği görüntülerde, patlamayı gerçekleştiren görevlinin aldığı önlem ve patlamadan sonra heyelan ihtimaline karşı alınan kamyonlu önlem dikkat çekiyor. Görüntülerde taş ocağı görevlileri patlayıcıları yerleştirdikten sonra fünyeyi D-650 karayolunun alt geçidinden karşı şeride geçirdi. Patlayıcı uzmanı da yolun karşı şeridinden ateşlemeyi yaparak patlamayı gerçekleştirdi.

YOLA KAMYONLARLA SET

NATO Petrol Boru Hattı ve yüksek enerji nakil hatlarının hemen üstünde gerçekleşen patlamayla sökülen kayalar, yamaçta açılan yoldan zemine iniyor. Patlama sonrasında zemine inmeyerek yukarıda takılan kaya kütlesi indirilemeyince de ilginç bir önlem alındı. Kayaların kontrolsüz bir şekilde karayoluna düşme ihtimaline karşın iki kamyon arka arkaya çekilerek set oluşturuldu. Karayolunda yaklaşık 25 dakika durdurulan trafik iki kamyon kullanılarak alınan bu ilginç önlemin ardından yeniden açıldı.

Editör: TE Bilişim