Daha çok spektrum üzerine çalışmalar yapan Hüseyin Güner, Telekomünikasyonda frekans yelpazesi olarak da adlandırılan geniş bir alan açabildiğini belirtti. Türkiye’de üretimi olmayan geniş alan dijital ve analog haberleşme, tüm modlarda TX, RX, Türkçe ekranlama ASELSAN tarafından, 0-10ghz tüm modlar spektrum izleme, yer bazlı istasyonların belirlenen aralıkta bıraktıkları spektrumlarını görebilme imkanı tanıyor.

GENİŞ ALAN DİNLEME

Hüseyin Güner, “İnsansız hava araçları Afrin Operasyonunda görme yeteneğini kullanarak hedefleri işaretleyip imha etti, şimdi ise ‘iha’larımız bulundukları hava sahasında geniş alan dinleme yaparak, yer bazlı istasyonların bırakmış olduğu spektrumları merkeze ileterek sahadaki tüm rf sinyalleri, görüşmeler, izler takip edilerek dinlenebilmesi mümkün olacak” dedi.

SPEKTRUM ÜZERİNE

Tek elden proje üreten bireysel girişimci olan Güner, “Evren manyetizma üzerine kuruluysa, mutlaka bir geçiş, kırılma, yansıma frekansı var diyerek, spektrum üzerine çok fazla yapılabilecek enstrüman olduğunu fark ettim. Bunda hayal gücü en büyük faktör. Ülkem, milletin ve çocuklarım için bir şeyler bırakabilmek en büyük hayalim. Spektrum üzerine daha iyi çalışmalar yapacağıma inancım sonsuz” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim