MÜSİAD 99. Genel İdare Kurulu toplantısı, Uşak’ta yapıldı. Toplantıya MÜSİAD Sakarya Başkanı Yaşar Coşkun, Başkan Yardımcıları İsmail Filizfidanoğlu, Mustafa Gavasoğlu, Üye ilişkileri Komisyon Başkanı Kadir Tecelli, Sektör Kurulları Komisyon Başkanı İsmail Koç, Dış İlişkiler Komisyon Başkanı Eyüp Tuncer, Genç MÜSİAD Başkanı Uğur Çarboğa ve Şube Müdürü Emre Ozan katılım sağladı.

Toplantının ilk günkü bölümünde Bor madeninin kullanım alanları ve Türkiye’nin bor kullanımında geldiği noktalar görüşülerek, fikir alışverişinde bulunuldu. İkinci gün ise Başkanlar Toplantısının yanında Teşkilatlanma, Sektör Kurulları, Üye İlişkileri, Uluslararası İlişkiler ve Fuar Formu toplantıları gerçekleştirildi.

MÜSİAD Sakarya Başkanı Yaşar Coşkun, toplantıya ilişkin yaptığı değerlendirmede, “MÜSİAD olarak belirli aralıklarla yapmış olduğumuz Genel İdare Kurulu Toplantılarında, daha önceden belirlenen konuları ele alarak ülkemizin gelişimine daha fazla nasıl katkı sağlarız derdindeyiz. Bor gibi madenlerimizi katma değeri yüksek ürünler haline getirerek nasıl pazarlarız diye fikir alışverişinde bulunuyoruz. Ayrıca burada ülkemizin dört bir yanından gelen üyelerimizle hem hal oluyor ve birbirimizle kaynaşmış oluyoruz” dedi.

Coşkun, şöyle devam etti:

“Görünen o ki bor madeni ülkemizin ve dünyanın gelecekteki önemli madenlerinden biri olacaktır. Ülkemizde ise Balıkesir bölgesinde yoğun olmak kaydıyla dünya rezervinin yüzde 73 gibi büyük bir kısmına sahibiz. Sadece sanayide 250’den fazla alanda kullanılmaktadır. Bunun yanında tekstil, inşaat, otomotiv, uzay sanayisi, ev aletleri, dekorasyon ürünleri, askeri sanayi, denizcilik gibi birçok alanda da kullanılmaktadır. Kısacası bor madeninin üzerine daha fazla yoğunlaşılması ve AR-GE’sine çok daha önem verilmesi gerekmektedir. İnşallah gerçekleştirmiş olduğumuz bu toplantı ülkemiz ve milletimiz için hayırlara vesile olur.”

Editör: TE Bilişim