Şehir içi ulaşım zammı sonrasında ilk kez konuşan Minibüsçüler Esnaf Odası Başkanı Bektaş, ‘Dolmuşçu arkadaşlar yeni tarifeye itiraz ederek, haksızlığı gözler önüne serdiler’ dedi. Bektaş gece zammı ve direkt ücret uygulamasının yanlışlığına değindi.

Şehir içi ulaşımda dolmuş taksi ve minibüslere yapılan zam sonrasında, başlayan tarife krizi giderilemedi. 2,25 olan tarifeye uymayan dolmuş taksi esnafı 1,75 liradan yolcu taşımaya devam ederek, tarifenin iptali için mahkemeye başvurmaya hazırlanıyor. Yaşanan bu gelişmeler üzerine Sakarya Minibüsçüler Esnaf Odası Başkanı Ali Bektaş, bir açıklama yaparak süreci anlattı. Bektaş, en son 3 yıl önce zam yapıldığını hatırlatarak, ‘ Ben, Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Şakir Feridun Canbaz, dolmuş ve minibüs esnafıyla bir araya geldik. İki ayrı tarife teklifi hazırladık ve Büyükşehir Belediyesine sunduk’ dedi.

2 TARİFE SUNULDU

Birinci alternatifin dolmuş sivil 2,25,-öğrenci 1,80, minibüs 2,00-öğrenci 1,70 olarak belirlendiğini anlatan Bektaş, ‘ Diğer teklifte de Şoförler Odası dolmuşlar sivil 2,5-öğrenci 2,10, minibüs sivil 2,25-öğrenci 2 olarak teklif sundu. Bu ikinci teklifi Büyükşehir Belediye Başkanımız, SESOB ve bizler tarafından uygun bulunmamıştır. Burada dolmuşçu arkadaşlar bu tarifeye itiraz ederek aslında kendilerinin yapmış olduğu haksızlığı da gözler önüne serdiler’ dedi. Bektaş yeni tarifeye göre kaldırılan gece zammı ve direkt olarak bilinen çift ücret hakkında tespitler yaptı

GECE ZAMMI-ÇİFT ÜCRET

Bektaş, ‘ Bir hat üzerinden iki ayrı ücret alan başka bir toplu taşıma aracı yoktur her halde. Yani Sigorta-Çarşı bir tarife Çarşı-Yazlık bir tarife. Bunun başka örneği yok. Şöyle bir karşılaştırma yaparsak Sigorta-Yazlık arası gidiş-geliş 26 kilometre olmasına rağmen eski ücret tarifesi 7,80 lira. Oysaki minibüslerde gidiş-geliş 30 kilometre olan bir yol içinde 4 lira alınıyor. Bu örnekleri halk otobüsü ve diğer otobüslerle çoğaltmak mümkün. Türkiye’nin hiçbir yerinde ne gece tarifesi ne de direkt diye ücret var. Bu düzenlemeye son verilmelidir. Bunda asla geri dönüş olmamalıdır’ dedi.

Editör: TE Bilişim