İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu, öğrenci ve öğretmenlerin gelişimlerine önemli katkılar sağlayan projelerin her anlamda çok verimli geçtiğini söyledi. İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ilimiz genelindeki tüm okullarda uygulanmasını istediği projelerden bazıları şunlar:

KATILIMCILIĞI ARTIRMA

2 yıl süreli ve 5 alanda bütün okul/kurumların katılımları ile uygulanacak projede geçen yıl 8 binin üzerinde öğrenci, öğretmen, veli ve yöneticilere yönelik faaliyet gerçekleşti.  Projenin bu yılki uygulamaları ile ilgili okulların faaliyet girişleri devam ediyor.

ÖĞRETMEN YETKİLERİ

Yapılan üst düzey toplantılar sonunda ortaya çıkan Öğretmen Yeterlilikleri Sertifika Programı’nda; Kalabalık sınıflarda eğitim, Aktif öğretim yöntemleri, Aktif öğretime yönelik materyal geliştirme, Ölçme ve değerlendirme, Öğrenen özerkliğini geliştirme, Değer ve değer kazanımı, Değerler ve etkili vatandaş yetiştirme başlıklarındaki eğitimler 25 saat uzaktan eğitim, 10 saat yüz yüze eğitim olarak planlandı.

4007 BİLİM ŞENLİĞİ

Yürütücülüğünü İl Milli Eğitim Müdürlüğünün yaptığı, “Sakarya Bilim Yolculuğunda” projesi 22-23 Mart 2017’de yapılacak. Sakarya Üniversitesi, Serdivan Belediyesi, AFAD, Sakarya Kent Konseyi Gençlik Meclisi’nin de ortak olduğu projede 70’in üzerinde bilimsel aktivite yapılacak. Projenin okullardaki ön çalışmaları başladı.

ERASMUS PROJELERİ

Geçen yıla göre yüzde 110’luk bir artışın sağlandığı projeler kapsamında çok sayıda öğretmen ve öğrencimiz yurtdışı deneyimleri kazanıyor. İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge birimi tarafından yönlendirmeleri yapılan Erasmus ve Destekleri projelerinde 2016 yılında 7 Projemiz 304.828 Euro destek aldı. Projelerle ilgili sözleşmeler imza aşamasına geldi.

MARKA PPROJELERİ

Doğrudan Faaliyet Desteği kapsamında Değerler Eğitimi alanında 77 bin lira desteğin sağlandığı proje Aralık 2016 sonuna kadar gerçekleştirilecek. İlk ayağında 9 branştan 54 öğretmenin mentor olarak yetiştirileceği proje 3 yıl süre ile yaygınlaştırma faaliyeti kapsamında diğer öğretmenlerimiz ile buluşacak. Sakarya’da kurulması planlanan Değerler Eğitimi Merkezinin temelini teşkil edecek projenin Türkiye’de ilk olma özelliği bulunuyor.

OKUL ÖNCESİ PROJESİ

Okul öncesinde öğrenim gören öğrencilerden yaklaşık 7 bin öğrencinin talep ettiği Kur’an dersleri Müftülükteki öğreticilerin desteği ile gerçekleştiriyor. Proje bu yıl da devam ediyor.

OKUMALAR PROJESİ

18 Öğrencinin katılımı ile başlayan proje faaliyetleri 2016 yılının sonuna kadar devam edecek. Proje 2017 yılından itibaren “Anadolu Mektebi” ismiyle, farklı yazarların konu alındığı formatta devam edecek.

DESTEKLEME KURSLARI

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından tüm okul ve kurumlarda uygulanan Destekleme ve Yetiştirme Kursları kapsamında derslere göre bu yıl 336 merkezde 8.010 kurs açıldı. 2 bin 453 öğretmenin görev aldığı kurslara 38 bin 852 öğrenci katılıyor.

Editör: TE Bilişim