Özel olması nedeniyle vatandaşı deyim yerinde ise inim inim inleten bir kurum oldu SEDAŞ. Fatura tahsilatı konusunda, kar-kış-gece dinlemeden hemen kesinti uygulayan bundan da para kazanan SEDAŞ, yapılan tüm eleştirileri bir yasaya sığdırarak cevaplandırıyor. Ortada yaşanan mağduriyetler ise artarken, bu yasaların daha önceden olup olmadığı soruluyor. Elektrik kesintileriyle kusurlu hizmet sunan, vatandaşın sorununda ulaşamadığı, yani hizmetiyle sürekli eleştirilen ve vatandaşı mağdur eden SEDAŞ, ‘Bakanlığı para ödemek için faturaları tahsil etmek zorundayız’ diyerek ben mağdur olmamam diyor.
Her geçen gün faturalarda yüksekliğe isyan eden vatandaşların derdine ise siyaset mekanizması maalesef çözüm üretemiyor. Vali Mustafa Büyük daha önceden, ‘ Bende rahatsızım ama…’ diye başlayan konuşmasının ardından vatandaş çare arıyor. Bu zamana kadar SEDAŞ konusunda TBMM çatısı altında çalışma yapmayan Milletvekillerine ise çağrı var. Vatandaşlar Sakarya Milletvekillerinin SEDAŞ konusunda, mağduriyetleri önleyecek çalışmalar yapmasını istiyor. Öncelikli beklenti ise fatura başın a yüzde 10 oranında alınan kayıp kaçak bedelinin kaldırılması. Çünkü vatandaş, SEDAŞ’ın görevini yaparak kaçak elektrik kullananları tespit etmesini istiyor.
AKP Sakarya Milletvekilleri Ayhan Sefer Üstün, Hasan Ali Çelik, Ali İhsan Yavuz, Ayşenur İslam ve Şaban Dişli, MHP Milletvekili Münir Kutluata ile CHP Milletvekili Engin Özkoç’un Sakarya halkının ortak beklentisi olan SEDAŞ çalışması konusunda ne yapacağı merakla bekleniyor.

Editör: TE Bilişim