Kasaplar Odası Başkanı Nihat Kopal, Ramazan öncesi kırmızı etle ilgili bir açıklama yaptı. Kopal, Ramazan ayında vatandaşın ucuz ete ulaşmasının hayal olduğunu söyledi. Kırmızı etin pahalılaştığını ve fırsatçıların ortaya çıktığını söyleyen Kopal, ‘Ucuz et hayal..Çünkü yem fiyatları uçtu gidiyor. Et Balık ucuz et satacaksa yapsın 20 lira görelim. Bak o zaman piyasa nasıl kırılıyor. Şuan et fiyatları 48 lira, kıyma ise 45 lirayı gördü. Ramazan ayında bu rakam 50 liranın altına düşmez’ dedi.  

Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Merkez Birliği Başkanı Bülent Tunç’ta et fiyatlarının bu kadar gündeme gelmesinin, bazı kesimlerin et ithalatı yapılmasını istemesinden kaynaklandığını söyledi. Geçen ramazanda karkas etin fiyatının 25 lira olduğunu hatırlatan Tunç, ‘Her şeye zam gelirken ette belli miktarda fiyat artışı da normal. Görülen fiyat artışları tamamen fırsatçılıktan kaynaklanmaktadır. Vatandaşlar fiyatları araştırarak eti en ucuz olan yerden alsınlar” diye konuştu.

30 değil 20 olsun 

Et ve Süt Kurumu satış mağazaları önünde birkaç gündür uzun kuyruklar oluşuyor. Kıyma 30, kuşbaşı 32 liradan satılıyor. Kopal bu fiyatların daha da aşağıya çekilmesini önerdi

Editör: TE Bilişim