Söz konusu ziyarette mobilya sanayi sitesi ile ilgili gelişmeler hakkında bilgi vererek şunları dile getirdi: “SAMİKOP Başkanı Lütfü Sunman; Kasım 2016’da kurduğumuz Sakarya Mobilya İmalatçıları Yapı Kooperatifi bir yıl sonra arzu edilen yerde Kaynarca’da, Mobilya İhtisas OSB’nin yanında, sanayi imarlı 241 dönüm araziyi kooperatif olarak satın aldık. 2018’in ilk yarısında tapu tevhit işlemleri, arazi plan işleri daha sonra da proje işleri yapılarak önümüzdeki yılın başında altyapı ve inşaata başlanacaktır.

Yapılacak işyerleri 500m2 ve katları olarak 200’ün üzerinde işyerleri olarak düşünülmektedir. İşyerleri talepleri her geçen gün artmakta olup 103 adet işyeri sahiplenilmiştir. İşyeri satın alanların arasında Kayseri, İnegöl, Kocaeli ve İstanbul’dan mobilya imalatçıları da var. Dolayısıyla Sakarya ili, İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nin tamamlanması ile Orta ve Batı Karadeniz’in mobilya imalat merkezi olacaktır.

Ayrıca bölge genişlemeye ve büyümeye müsaittir. Bölge’nin 3’üncü Boğaz Köprüsü otobanının çıkış kavşağının yanında olması İstanbul’a ulaşımı çok kolaylaştırıyor. Ayrıca Karasu Limanı’na yakınlığı da ileride ihracat ulaşımını kolaylaştıracaktır. Sektörde, üretim ve istihdam yönü ile de ekonomik açıdan önem arz edecektir. Bu çalışmaların tamamında yer alarak destek verdiğiniz ve bir fiil uğraşlarınız için şahsınıza ve yönetim kuruluna teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul ise Mobilya imalatçılarına yönelik Kaynarca Bölgesinde kurulması planlanan sanayi sitesi çalışmalarının takipçisi olduklarını belirterek “İlimizin markalaşmasında önemli bir sektör olan mobilya sektörünün gelişmesi için firmalarımızı geleceğe hazırlıyoruz. Mobilya sektöründe meydana gelen ekonomi, eğitim, rekabet, müşteriler, küreselleşme, çevreye verilen önem, teknolojik buluşlar, sosyal şartlar ve iş gücü gibi değişimleri yakından takip eden bu değişimlere öncü olan bir sektör haline gelecektir. Mobilya imalatçılarına yönelik Kaynarca Bölgesinde kurulması planlanan sanayi sitesi bu çalışmaların start noktası olacaktır. İlimize hayırlı olsun.”

Editör: TE Bilişim