SANAYİNİN GÖZBEBEĞİ

Türkiye genelinde gerçekleştirilecek olan yatırımlara yönelik olarak Ekonomi Bakanlığı tarafından desteklenen “Proje Bazlı Teşvik Sistemi” içerisindeki 19 firmaya ait 23 projenin ismi açıklandı. Projeler ve firmalar içerisinde BMC ile Kibar Holding’in Karasu’da gerçekleştireceği yatırımlar dikkat çekti. 23 projeden 5’inin Karasu’da olması gözlerden kaçmazken BMC’nin 4, Kibar Holding’in ise 1 projesi hayata geçirildiğinde Karasu’nun, savunma sanayiinin gözbebeği olması bekleniyor.

İSTİHDAM PATLAMASI

Proje Bazlı Teşvik Sistemi kapsamında desteklenecek 135 milyar lira tutarındaki 23 projeyle yaklaşık 35 bin kişiye doğrudan, 134 binden fazla kişiye ise dolaylı istihdam yaratılacak.

GELECEĞE BÜYÜK ADIM

Yatırımları değerlendiren Karasu Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu; “Ekonomi Bakanlığı tarafından açıklanan ve beklediğimiz şekilde sonuçlanan ‘Proje Bazlı Teşvik Sistemi’ Karasu’nun aydınlık geleceği için atılan en büyük adımdır. Artık BMC kesinleşmiş oldu. Bunun yanında Kibar Holding yetkilileriyle yapmış olduğumuz görüşme sonrasında, Karasu’da Assan Alüminyum markası ile 3 milyar 71 milyon liralık dev bir proje ile hızla hayata geçireceklerinin bilgisine ulaştık. Sakarya’ya verilen 5 teşvik var. Bu 5 teşvikin 5’inin de Karasu’ya olması bizleri sevindiren büyük bir olay” dedi.

Editör: TE Bilişim