Yapımı tamamlanarak hizmete giren ve Batı Karadeniz'in en büyük limanlarından biri olan Karasu Limanındaki son gelişmeler ve bundan sonra yapılacak olan çalışmaların değerlendirildiği toplantıya; Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Vali Yardımcıları Erdoğan Ülker ve Mehmet Fatih Çiçekli, Karasu Kaymakamı Aziz Mercan, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Cengiz Yiğit, İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya, Karasu Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu, Ferizli Belediye Başkanı Ahmet Soğuk, SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, OSB ve Liman yöneticileri ile ilgili daire müdürleri katıldı.


Karasu’ya medar-ı iftiharımız olacak güzel büyük bir liman yapıldığını ve bölgemizin ekonomisine, ticaretine özellikle sanayisine çok önemli olan katkılar sağlayacağını belirten Vali Balkanlıoğlu, "Sakaryamızı güçlendirmek adına yapılmış bu güzel proje, çalışır duruma gelmiş ve artık işletilecek vaziyette bulunuyor. Gümrük Müdürlüğümüz de gümrük iş ve işlemlerini, limanın durumuna, dokusuna, yapısına uygun hale getirmek için çalışmalar yürütüyor. Orası hem deniz gümrük kapısı olacak, hem de ithalat-ihracat anlamında önemli bir fonksiyonu ifa edecek. İşte son günlerde yerli otomobilin nerede üretileceğine dair haberler gündemde duruyor. Bizim en büyük kozlarımızdan birisi de, bu özellikli limanımız olacak. Yani her türlü ulaşımımız, deniz, kara ve demiryolumuz var. Buranın da artık fonksiyon kazanması, çalışması ve yapılan onca masrafın karşılığının alınması icap ediyor” dedi.


Toplantıda Karasu Limanı Yatırım ve İşletme A.Ş. yetkilisi hizmet vermeye başladığı günden bu yana limandaki gemi sayısı ve yük potansiyeli hakkında bilgiler verirken, katılımcılar da limana dair düşünce ve görüşlerini aktardı.


Kuzey Marmara Otoyolu ile demiryolu projeleri ile bağlantı noktaları tamamlandığında limanın, ülkemizin deniz yoluyla dünyaya açılan yeni penceresi olacağını belirten Vali Balkanlıoğlu, bu toplantının gelişmelerin değerlendirilmesi ve çalışmaların daha verimli hale gelmesi için önemli olduğunu kaydederek, herkese başarılar diledi.

Editör: TE Bilişim